• Hydrolaat van Atlasceder bio
Hydrolaat van Atlasceder bio

Hydrolaat van bio Atlasceder

€ 5,51
Tax included
Hydrolaat van bio Atlasceder activeert het lymfestelsel en werkt drainerend. Heeft een algemeen antiseptische werking, specifiek naar de urinewegen toe. Lotion voor verzorging van de hoofdhuid bij jeuk, schilfers. Lotion voor voetverzorging bij jeuk en bij zweten. More info
Add to wishlist
Description

Cedrus atlantica
Distillatie van naalden en hout
Gemiddeld pH 4,2

De geur is licht en droog, minder hardnekkig dan die van de etherische olie.
Goede bewaring op middellange termijn.

In de etherische olie zijn sesquiterpenen in grote hoeveelheden aanwezig. Doordat het apolaire moleculen zijn worden ze onbestaand in het hydrolaat waar de ketonen (atlantones) en diverse sesquiterpenolen tevoorschijn komen. Daardoor zal het hydrolaat inwerken op de bloed- en lymfecirculatie, zonder haar lipolytische actie te vergeten die is gelinkt aan de ketonen.

Het hydrolaat wordt hoofdzakelijk uitwendig gebruikt. Het inwendig gebruik wordt niet aanbevolen tenzij in zeer bijzondere gevallen.
Het wordt traditioneel gebruikt als haarverzorging: fijn haar, haaruitval, jeuk aan de hoofdhuid, roos, geeft glans aan droog en beschadigd haar.
Kan zo gebruikt worden, als haarlotion. Men kan het ook gebruiken om shampoos en conditioners te verdunnen. Synergieën zijn vanzelfsprekend met een ander haartonicum: het hydrolaat van cineol rozemarijn. Naargelang de haarkleur, kan ze ook gecombineerd worden met het hydrolaat van salie (rood of donker haar) of met het hydrolaat van echte kamille (blond haar).

Men waardeert ook de werking van het hydrolaat tegen waterretentie, het helpt bijvoorbeeld om de wallen onder de ogen te doen verdwijnen. Denk eraan om het plaatselijk aan te brengen met compressen, zonder andere toevoeging, of voor het aanbrengen van een lichte crème of een gel. Synergieën zijn mogelijk met de hydrolaten van cisteroos, hamamelis of helichrysum, altijd uitwendig gebruiken. Bij inwendig gebruik wordt de werking versterkt door hydrolaten met drainerende krachten die aanvullend inwerken, en voornamelijk: hydrolaat van jenever + hydrolaat van verbenon rozemarijn.

Denk eraan het hydrolaat van ceder toe te voegen in uw waterfase bij de bereiding van cellulitis bestrijdende emulsies.

Het hydrolaat van ceder kan over het hele lichaam gebruikt worden, als tonicum voor de lymfecirculatie, als compres of als verstuiving.

Andere minder bekende toepassing: de vacht van dieren. Men kan het gebruiken om de poes te helpen te bevrijden van opperhuidbegroeisel (allergenen, ons wel bekend) en haar vlooien. De vrij delicate geur van deze hydrolaat hindert niet haar reukzin. Bij honden gebruiken we het voor dezelfde intenties bij het spoelen en bij het onderhoud met een verstuiver; de hond lijkt zelfs een voorliefde te hebben voor de geur.

9654 Items
HACEATB200
Welzijn
confiance en soi
drainage
inconforts urinaires
jambes lourdes
Cheveux
assainir le cuir chevelu
freiner la chute de cheveux
lutter contre les pellicules
stimuler la pousse
Type de cheveux
cheveux fatigués
cheveux gras
cheveux mixtes
cheveux normaux
Visage
imperfections
points noirs et pores dilatés
Type de peau
peau grasse
peau à tendance acnéique
Corps
cellulite

Specific References

Reviews

No customer reviews for the moment.

Log in om een ​​reactie te plaatsen.

Write your review

Hydrolaat van bio Atlasceder

Hydrolaat van bio Atlasceder activeert het lymfestelsel en werkt drainerend. Heeft een algemeen antiseptische werking, specifiek naar de urinewegen toe. Lotion voor verzorging van de hoofdhuid bij jeuk, schilfers. Lotion voor voetverzorging bij jeuk en bij zweten.

Write your review