• SCI tensioactif
SCI tensioactif

SCI tenside - poeder

SCI is een tenside (schuimvormer) en is een onmisbaar ingrediënt om zelf vaste shampoos en zero waste vaste cosmetica te maken. Dit is een versie in poedervorm, bestaat eveneens in vlokken en is minder duur. De fijne deeltjes van het poeder zijn moeilijk handmatig te verpakken en moeilijk om te ademen. Meer weten
Deze versie van het product is momenteel niet in voorraad
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Brengt schuim en gladheid in uw recepten, is heel zacht en goed verdragen door de huid. SCI (Sodium Cocoyl Isethionate) is afkomstig van plantaardige kokosolie, voorgesteld in poedervorm en makkelijk te gebruiken in uw natuurlijke cosmeticarecepten.

Voorstelling

Schuimende anionische tenside, veresterd afgeleide van kokosolie, om vaste shampoos te maken, zeep en repen voor de douche, die goed verdragen worden door de huid. Doet natuurlijke cosmetica schuimen, zelfs met kalkhoudend water, en maakt het mogelijk om smeuïge vaste cosmetica te maken, zacht voor de huid en voor het haar.

Voorgesteld in poedervorm, samengesteld uit kleine korrels.

INCI : Sodium Cocoyl Isethionate

Gebruik

- Gebruik 5 tot 60% SCI voor het totale gewicht van uw bereiding.

- Oplosbaar in water maar niet oplosbaar in olie.

Om uw vaste shampoo te maken:

1/ Meng de SCI in een kom in inox in de vloeibare fase van uw recept (water of hydrolaat), die ongeveer 10% vertegenwoordigt van het totale gewicht van uw bereiding. Voeg eventueel plantaardige beters of oliën toe aan het recept.

2/ Plaats de kom au bain-marie door die vast te houden met een tang of een pannenlap om u niet te verbranden. Meng uw bereiding totdat de olie en beters gesmolten zijn.

3/ De tensie-korrels smelten niet: dat is normaal! Neem de kom weg van de bain-marie zodra de kleine korrels SCI gemengd zijn met de andere ingrediënten.

4/ Om een meer homogene pasta te maken, mengt u alle ingrediënten met een vijzel en maak u geen zorgen als u nog kleine korrels SCI ziet.

5/ Giet de mengeling in een vorm en druk goed aan. Plaats uw vorm in de frigo gedurende 10 minuten zodat de mengeling steviger wordt.

Gebruiksvoorzorgen

Draag een masker en een beschermende bril wanneer u SCI gebruikt want deze is heel volatiel en kan irriterend zijn voor de luchtwegen.

ICSCI100

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

SCI tenside - poeder

SCI is een tenside (schuimvormer) en is een onmisbaar ingrediënt om zelf vaste shampoos en zero waste vaste cosmetica te maken. Dit is een versie in poedervorm, bestaat eveneens in vlokken en is minder duur. De fijne deeltjes van het poeder zijn moeilijk handmatig te verpakken en moeilijk om te ademen.

Write your review