• B-corp
    • Bio
    • Slow cosmétique

    Essentiële oliën

    Hô-hout - Shiu-hout bio essentiële olie

    De essentiële olie van Hô-hout of Shiu-hout is een zeer zachte maar zeer doeltreffende etherische olie: ze helpt het lichaam te vechten tegen infecties en zuivert de huid. Ze is geschikt voor de hele familie. Alternatief voor het duurdere rozenhout.

    Meer lezen

    € 6,40Inclusief belasting

    En Stock

    Laurierfamilie (Lauraceae)
    Latijnse benaming: : Cinnamomum camphora linaloliferum 
    Essentiële olie verkregen door distillatie van de schors en de loof

    Voedingskwaliteit


    Voorstelling
    Aangezien het rozenhout een duurzaam beschermde soort is, biedt het Shiu-hout een relatief verwante etherische olie ervan. Deze laurierfamilie werd, in de 19de eeuw, verplant in Madagaskar en leverde ons op het grote eiland een etherische olie, rijk aan cineol: de bekende ravintsara.
    Niets vergeleken met deze boom in het Verre-Oosten: deze etherische olie van Hô-hout is bijna monomoleculair, met een linalool gehalte van bijna 99%.
    De etherische olie van rozenhout, daarentegen, is rijk aan linalool maar is opgenomen in een meer complexere moleculaire synergie waar men vooral cineol terug vindt.
    Conclusie: de etherische oliën van rozenhout en Hô-hout bieden zeer verwante aroma's aan maar deze laatste openbaart haar gebrek aan complexiteit door een minder genuanceerd aroma.

    Eigenschappen*
    Door haar hoog percentage aan linalool, is de etherische olie van Hô-hout antibacterieel. Gecombineerd bestrijdt ze de genito-urinaire infecties. Het is een goed spiertonicum. Het is een uitstekend huidtonicum, geschikt om de rimpelontwikkeling te voorkomen en de huid te verstevigen.  

    * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 


    Ons advies
    Vergeleken met het rozenhout, biedt het Hô-hout voordelen en nadelen. Onder de voordelen: het relatieve gebrek aan cineol wat het minder vluchtig maakt, en minder prikkelend: een zachter gevoel op de huid. Onder de nadelen: een beetje te verpletterend, de linalool heeft een gebrek aan matigende moleculen. Haar tonische en adstringerende werking zal sterker zijn maar het is belangrijk het vooraf te testen door het zuiver aan te brengen aan de elleboogholte: elke persoon die de neiging tot allergische reacties heeft moet oppassen voor deze voorzorgsmaatregel.

    Gebruiksvoorzorgen

    • Niet gebruiken tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap.
    • Geen significant risico bij fysiologische doses
    • Risico op allergieën: zorg ervoor dat u geen overdosis in mengsels neemt; de test van de elleboogholte zal worden aanbevolen vóór elke toepassing op de huid.
    • Vermijd contact met de ogen
    • Buiten bereik van kinderen houden

    Huidtype
    huid met neiging tot acne
    rijpe huid
    vette huid
    Aromatische identiteit
    Karakter van het hout
    Bio
    Ja
    Slow cosmétique
    Ja

    Referentie
    HECICALIB10