• Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Wortel gekweekt etherische olie

  Deze etherische olie van gekweekte wortel zorgt voor het herstel van uw lichaam, zowel vanbinnen als vanbuiten.

  Meer lezen

  € 8,02

  En Stock

  Schermbloemenfamilie (Apiaceae of Umbelliferae)
  Latijnse benaming: Daucus carota
  Etherische olie verkregen door distillatie van zaden

  Voedingskwaliteit

  Voorstelling
  Het gaat hier wel degelijk over de plant die bekend is voor haar voedingsdoeleinden, het is niet de wortel die onze voornaamste zorg is, maar de zaadjes van zijn schermbloemige. Deze etherische olie bestaat hoofdzakelijk uit monoterpenen, monoterpenolen, sesquiterpenen en vooral sesquiterpenolen: daucol en carotol. 

  Eigenschappen*
  In de aromatherapie wordt ze gebruikt om de lever te regenereren in geval van een trage werking of overbelasting van dit orgaan, en zelfs na een hepatitis of een ernstige intoxicatie van dit orgaan. Ze is een hypercholesterolemie. Ze draineert de nieren (nierinsufficiëntie). Ze voedt opnieuw de diepe huidlagen. Op gebied van regeneratie en revitalisatie is de etherische olie onvermijdelijk in de cosmetische aromatherapie. Elke huid die is getekend door de jaren heen door chronische stress of door de nasleep van agressie (brandwonden), zal haar diepe werking appreciëren. Bijvoorbeeld combineren met plantaardige oliën van muskusroos of argan.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  De etherische olie van wortel onderscheidt zich door een wrange, warme en hardnekkige geur. Ze is een etherische olie met een herstelvermogen, eveneens op psycho-emotioneel vlak. Ze zal een onzeker individu helpen alle capaciteiten in zichzelf te vinden die nodig zijn voor haar wederopbouw. 


  Lees er meer over in het boek (niet vertaald) "Aromathérapie corps et âme" van André Bitsas, stichter van Bioflore en directeur van de "Ecole d'Aromathérapie Appliquée", pagina 220.

  • Deze essentiële olie is zuiver en dus krachtig. Deze essentiële olie kan worden gebruikt bij het koken, mits vooraf verdund volgens de aanbevelingen, verdund in een vetstof (olie, zuivel), alcoholisch of stroperig (honing, siroop). Niet puur in te nemen.

  Welzijn
  algemene tonus
  ontgiften
  Huidtype
  droge huid
  gemengde huid
  gevoelige huid
  huid met neiging tot acne
  normale huid
  rijpe huid
  vette huid
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HEDACAC10