• Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Selder etherische olie

  Selder helpt het lichaam te ontgiften, het zuivert vanbinnen en vanbuiten.

  Meer lezen

  € 5,21

  En Stock

  Schermbloemenfamilie (Apiaceae of Umbelliferae)
  Latijnse benaming: Apium graveolens
  Etherische olie verkregen door distillatie van zaadjes

  Voorstelling
  Het gaat hier wel degelijk over de plant die bekend is voor haar voedingsdoeleinden, maar het is niet de volledige plant die onze grootste zorg is, maar de zaden van haar schermbloemige. Deze etherische olie bestaat hoofdzakelijk uit monoterpenen, sesquiterpenen,... Haar originaliteit zit in de aanzienlijke hoeveelheid ftaliden, die we ook terugvinden in de etherische olie van lavas. 

  Eigenschappen*
  Ze wordt zoals lavas gebruikt voor haar drainerende en ontgiftende eigenschappen van alle organen die belast zijn met de uitscheiding. Op dezelfde manier draagt ze bij tot het doen verdwijnen van de pigmentvlekken. In het kader van de cosmetische aromatherapie is het interessant het te combineren met de etherische oliën van wortel en lavas (bijvoorbeeld in een neutrale basiscrème of in combinatie met plantaardige oliën van muskusroos en zwarte komijn.)  

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Ze is enigszins een beetje belemmerd door haar voedingsaroma, zeer getekend door de ftaliden. Haar zuiverende werking gaat evenwel gepaard met de neurotonische, verzachtende en sedatieve krachten die men waardeert door ze voldoende te verdunnen en/of te combineren.

  Welzijn
  ontgiften
  Huidtype
  rijpe huid
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HEAPGR10

  Commentaar

  0 Reviews

  U spreekt het beste over onze producten!