Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Oranjebloesem bio etherische olie

Certisys

Etherische olie van bio Oranjebloesem - Een gekende antistress, oranjebloesem kalmeert de sympaticus, voor zeer gevoelige personen. Excellente keuze bij emotionele schokken.

Meer details ...

16,49 €

Beschikbaarheid En Stock

Wijnruitfamilie (Rutaceae)
Latijnse benaming: Citrus aurantium var. amara 
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloem
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Zoals vaak wanneer het om bloemen gaat, is de distillatie opbrengst van de bittere oranjebloesem gering. Neroli bigarade, grote finesse en zeer dierbaar, blijft een "topfiguur" van de aromatherapie. Deze etherische olie komt uit Marokko, waar men eveneens het hydrolaat commercialiseert. De etherische oliën geëxtraheerd uit bloemen beschikken over een zeer complexe biochemie. Neroli ontsnapt niet aan deze regel: monoterpenolen (waaronder de linalol) domineren, maar alle andere families zijn, met een niet te verwaarlozen hoeveelheid en verscheidenheid, aanwezig.  

Eigenschappen (psychisch en psycho-emotioneel vlak)
De impact van neroli op reukgebied, en dwars door haar op het autonome zenuwstelsel, is aanzienlijk en complex. Natuurlijk door haar bloemen aroma, maar gematigd door de jeugdige en bittere punten. Oranjebloesem is inderdaad een kalmerend middel voor de sympathische activiteit, een antistress waarvan de werking belangrijk is op het hartritme en de bloeddruk. Oranjebloesem herlaadt het zenuwstelsel van angstige en navelstarende personen. Het is een afrodisiacum en ze maakt zich beschikbaar voor anderen wanneer de affectieve navelstarende persoon een grote plaats inneemt. 

Ons advies
Het kan alleen gebruikt worden in kleine hoeveelheden en licht verdund- in het tegenovergestelde geval riskeert ze de sympathische activiteit, meer dan is toegestaan, te vertragen en een beetje teveel "uit te schakelen".

 • Bio certifié
  • Oui
 • Fysiologische impact
  • Nerveuze harmonie
 • Emotionele impact
  • Het hart opbeuren
 • Aromatische identiteit
  • Karakter van de bloem

30 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought :