En Stock

Oranjebloesem bio etherische olie

€ 19,95
Inclusief belasting
Etherische olie van bio Oranjebloesem - Een gekende antistress, oranjebloesem kalmeert de sympaticus, voor zeer gevoelige personen. Excellente keuze bij emotionele schokken. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Wijnruitfamilie (Rutaceae)
Latijnse benaming: Citrus aurantium var. amara 
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloem
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Zoals vaak wanneer het om bloemen gaat, is de distillatie opbrengst van de bittere oranjebloesem gering. Neroli bigarade, grote finesse en zeer dierbaar, blijft een "topfiguur" van de aromatherapie. Deze etherische olie komt uit Marokko, waar men eveneens het hydrolaat commercialiseert. De etherische oliën geëxtraheerd uit bloemen beschikken over een zeer complexe biochemie. Neroli ontsnapt niet aan deze regel: monoterpenolen (waaronder de linalol) domineren, maar alle andere families zijn, met een niet te verwaarlozen hoeveelheid en verscheidenheid, aanwezig.  

Eigenschappen (psychisch en psycho-emotioneel vlak)
De impact van neroli op reukgebied, en dwars door haar op het autonome zenuwstelsel, is aanzienlijk en complex. Natuurlijk door haar bloemen aroma, maar gematigd door de jeugdige en bittere punten. Oranjebloesem is inderdaad een kalmerend middel voor de sympathische activiteit, een antistress waarvan de werking belangrijk is op het hartritme en de bloeddruk. Oranjebloesem herlaadt het zenuwstelsel van angstige en navelstarende personen. Het is een afrodisiacum en ze maakt zich beschikbaar voor anderen wanneer de affectieve navelstarende persoon een grote plaats inneemt. 

Ons advies
Het kan alleen gebruikt worden in kleine hoeveelheden en licht verdund- in het tegenovergestelde geval riskeert ze de sympathische activiteit, meer dan is toegestaan, te vertragen en een beetje teveel "uit te schakelen".

9848 Items
Bioflore
HECIAUB1
2004-11-16
Welzijn
angst en paniek
neerslachtigheid en moedeloosheid
slaap
slapeloosheid
stress
Fysiologische impact
Nerveuze harmonie
Emotionele impact
Het hart opbeuren
Aromatische identiteit
Karakter van de bloem
Schoonheid
huidverslapping
rimpels en kraaienpootjes
roodheid
striemen
Huidtype
droge huid
gevoelige huid
normale huid
rijpe huid
vermoeide huid

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Oranjebloesem bio etherische olie

Etherische olie van bio Oranjebloesem - Een gekende antistress, oranjebloesem kalmeert de sympaticus, voor zeer gevoelige personen. Excellente keuze bij emotionele schokken.

Write your review