Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Karwij bio etherische olie

promotie

Certisys

De etherische olie van bio Karwij heeft een warm fruitig aroma dat lichaam en geest helpt te verteren.

Meer details ...

promotie -50%

2,46 €

plaats van 4,92 €

Beschikbaarheid En Stock

Schermbloemenfamilie (Apiaceae of Umbelliferae)
Latijnse benaming: Carum carvi
Etherische olie verkregen door distillatie van zaden
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De schermbloemigen (apiaceae of umbelliferae) zijn overvloedig aanwezig op de hele planeet, Europa inbegrepen. Verschillende onder hen leveren ons een etherische olie: anijs, karwij, koriander, venkel,… De etherische olie van karwij bestaat uit monoterpenen (vooral limonen) en ketonen (vooral karwij, meer dan 50%).

Eigenschappen*
Ze stimuleert de digestieve secretie, bevordert de spijsvertering. Men raadt haar vooral aan voor de dyspepsia nervosa. Ze is mucolytisch. Men apprecieert eveneens haar werking op de ademhalingsaandoeningen met overvloedig slijm. Bij gewone doses is ze een stimulerend middel van de aromatherapie. Als gematigde verdamping apprecieert men haar zuiverende en aseptische werking.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De aroma die vrijkomt is warm, herinnert ons aan anijs en is eerder fruitig. De etherische olie van karwij oefent een neurotonisch en antidepressief effect uit. Ze harmoniseert het geheel van digestieve functies, frist de geest op en scherpt haar aan door haar buitengewone stimulerende werking.

Ons advies
Men kan haar vergelijken met dille, waarvan de etherische olie van karwij in zeker zin "het hogere niveau" is. Maar de impact op de spiritualiteit, de macht van introspectie en intuïtie is identiek.

 • Bio certifié
  • Oui
 • Fysiologische impact
  • Neurotonisch
 • Emotionele impact
  • De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
 • Aromatische identiteit
  • Karakter van de specerij

30 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought :