En Stock

Palmarosa bio etherische olie

€ 4,20
Inclusief belasting
De etherische olie van bio palmarosa heeft antischimmel- en antibacteriële eigenschappen. Het is een belangrijke olie in de aromatherapie. Op esthetisch vlak, maakt ze de probleemhuid weer gezond, reguleert de transpiratie en herstelt de huid. Op gezondheidsvlak verlicht ze op doeltreffende wijze NKO-infecties en huidaandoeningen. Haar bloemen- en citroengeur brengt emotionele balans. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Beschrijving

Grassenfamilie (Poaceae of Gramineae)
Latijnse benaming: Cymbopogon martinii 
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende plant
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Deze plant kan tot 3 m groot worden. Men vindt haar terug in alle tropische zones van de wereld. Haar etherische olie bestaat uit monoterpenolen (vooral) en esters.

Eigenschappen*
De etherische olie van palmarosa is antibacterieel, fungicide en antiviraal. Men gebruikt het op dezelfde manier als de etherische olie van rozenhout om de ademhalingsinfecties te behandelen: haar aangename aroma kan een troef zijn bij kinderen en de gevoelige neuzen. In combinatie helpt ze de infecties van het genito-urinair stelsel te bestrijden. In cosmetica wordt ze gebruikt om droge en nattende eczemen, geïnfecteerde acne's en huidmycoses te verminderen. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma dat vrijkomt is zacht, jeugdig, licht citroenachtig, dichtbij roze. De geur doet ons denken aan het aangename leven van de tropische regio's, een bepaalde manier van leven in het heden.

Ons advies
Er kan een groot nut onttrokken worden van zo'n etherische olie: ze is interessant op gebied van haar eigenschappen en ze heeft ondermeer een aroma dat iedereen bekoort.  

7833 Items
Bioflore
HECYMAB10
2004-11-16
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
algemene tonus
drainage
nervositeit en irritatie
stress
verlies of daling van libido man
verlies of daling van libido vrouw
Fysiologische impact
Ademhalingscomfort
Haartype
gevoelige hoofdhuid
vet haar
Emotionele impact
Zijn emoties uitdrukken
Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Schoonheid
cellulitis
huidverslapping
oneffenheden
rimpels en kraaienpootjes
zweten
Huidtype
gemengde huid
huid met neiging tot acne
rijpe huid
vette huid

Specifieke referenties

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Palmarosa bio etherische olie

De etherische olie van bio palmarosa heeft antischimmel- en antibacteriële eigenschappen. Het is een belangrijke olie in de aromatherapie. Op esthetisch vlak, maakt ze de probleemhuid weer gezond, reguleert de transpiratie en herstelt de huid. Op gezondheidsvlak verlicht ze op doeltreffende wijze NKO-infecties en huidaandoeningen. Haar bloemen- en citroengeur brengt emotionele balans.

Write your review