Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Palmarosa bio etherische olie

Certisys

De etherische olie van bio palmarosa heeft antischimmel- en antibacteriële eigenschappen. Het is een belangrijke olie in de aromatherapie. Op esthetisch vlak, maakt ze de probleemhuid weer gezond, reguleert de transpiratie en herstelt de huid. Op gezondheidsvlak verlicht ze op doeltreffende wijze NKO-infecties en huidaandoeningen. Haar bloemen- en citroengeur brengt emotionele balans.

Meer details ...

3,47 €

Beschikbaarheid En Stock

Grassenfamilie (Poaceae of Gramineae)
Latijnse benaming: Cymbopogon martinii 
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende plant
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Deze plant kan tot 3 m groot worden. Men vindt haar terug in alle tropische zones van de wereld. Haar etherische olie bestaat uit monoterpenolen (vooral) en esters.

Eigenschappen*
De etherische olie van palmarosa is antibacterieel, fungicide en antiviraal. Men gebruikt het op dezelfde manier als de etherische olie van rozenhout om de ademhalingsinfecties te behandelen: haar aangename aroma kan een troef zijn bij kinderen en de gevoelige neuzen. In combinatie helpt ze de infecties van het genito-urinair stelsel te bestrijden. In cosmetica wordt ze gebruikt om droge en nattende eczemen, geïnfecteerde acne's en huidmycoses te verminderen. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma dat vrijkomt is zacht, jeugdig, licht citroenachtig, dichtbij roze. De geur doet ons denken aan het aangename leven van de tropische regio's, een bepaalde manier van leven in het heden.

Ons advies
Er kan een groot nut onttrokken worden van zo'n etherische olie: ze is interessant op gebied van haar eigenschappen en ze heeft ondermeer een aroma dat iedereen bekoort.  

 • Bio certifié
  • Oui
 • Fysiologische impact
  • Ademhalingscomfort
 • Emotionele impact
  • Zijn emoties uitdrukken
 • Aromatische identiteit
  • Karakter van het gras

30 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought :