En Stock

Cipres bio etherische olie

€ 4,95
Inclusief belasting
De etherische olie van bio cipres helpt om de vloeistoffen in het lichaam te laten stromen : bloed, lymfe, zweet, ... Wordt ook gebruikt bij ongemakken tijdens de menopauze. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Cipresfamilie (Cupressaceae)
Latijnse benaming: Cupressus sempervirens
Etherische olie verkregen door distillatie van twijgen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Het gaat hier over de "altijd groene cipres", karakteristiek van het mediterraanse landschap, met een indrukwekkende, nobele en slanke groei. Haar etherishe olie is complex: men vindt er monoterpenen, sesquiterpenolen en sesquiterpenen, maar ook andere moleculen in kleinere hoeveelheden, zoals esters.

Eigenschappen*
De etherische olie van cipres is een ontzwellend middel voor het lymfevatenstelsel en de aders. Het is eveneens een prostaat decongestivum dat zich nog beter uitdrukt wanneer het wordt gecombineerd met de etherische olie van mastiekboom (Pistacia lentiscus). Ze regulariseert de overmatige transpiratie. Ze oefent een werking uit op het ademhalingssysteem: balsemachtig en zelfs hoestremmend. Ze is « Hormone-like » en wordt overwogen in geval van ovariële stoornissen en stoornissen die zijn gelinkt aan de menopauze.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De etherische olie van cipres verzacht het zenuwstelsel terwijl de geest wordt verhoogd naar meer wijsheid en aanvaarding. Ze nodigt ons uit om te leven en te handelen volgens onze diepe natuur, ongeacht het te bereiken objectief en ongeacht het succes of het falen. We associëren het aan rijpheid.   

Ons advies
De rijpheid is gebonden aan de tijd en aan het geduld: het duurt 24 uren om de bladeren van de cipres te distilleren! Eén van de zeldzame botanische soorten dat men in de winter distilleert. Ze bezorgt ons veel informatie door ons een etherische olie met een buitengewone complexiteit aan te bieden. 

Meer informatie? In het boek (niet vertaald) "Aromathérapie corps et âme" op p. 73 van André Bitsas, stichter van Bioflore en directeur van de Ecole d'Aromathérapie Appliquée leest u er meer over.
9147 Items
Bioflore
HECUSE10
2004-11-10
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
drainage
menopauze
zware benen
Fysiologische impact
Stimulerend voor het lymfevatenstelsel
Emotionele impact
Zich bevrijden van rancunes, misnoegens en eindeloze herhalingen
Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Schoonheid
roodheid
Huidtype
gevoelige huid

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Cipres bio etherische olie

De etherische olie van bio cipres helpt om de vloeistoffen in het lichaam te laten stromen : bloed, lymfe, zweet, ... Wordt ook gebruikt bij ongemakken tijdens de menopauze.

Write your review