En Stock

Boerenwormkruid bio etherische olie

€ 16,698 Save 50%
€ 8,35
Tax included
Etherische olie van bio Boerenwormkruid, of Marokkaans Wormkruid, heeft een pijnstillende, ontstekingsremmende werking. Bij verdamping werkt de olie stimulerend en versterkend op de geest, schenkt vertrouwen en geborgenheid. More info
Inhoud
Add to wishlist
Description

Composietenfamilie (Asteraceae)
Latijnse benaming: Tanacetum annuum
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende top
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
 In de zomer herkent men haar gemakkelijk aan haar compacte bosjes gele bloemen. Ze waardeert vooral droge grond. Door haar chemische samenstelling is ze nauw verwant met de echte kamille waarvan ze, in zeker mate, het hogere niveau is. Dat merkt men eveneens aan haar intens blauwe kleur. Ze is eveneens minder complex dan de echte kamille en bevat vooral limonenen en een opmerkelijk deel aan chamazuleen (rond de 30 %).

Eigenschappen*
Men bewaart haar vooral voor cosmetisch gebruik door haar opmerkelijk potentieel als anti-inflammatoir en decongestivum waarvan de huid, die het onderwerp is van diverse problemen die gepaard gaan met irritaties en hevige jeuk, voordeel uit trekt. Men gebruikt het in geringe hoeveelheden in combinatie met plantaardige oliën die gelijksoortig zijn in hun werking. De oordeelkundige gebruiker kan het overwegen voor haar anti-allergische krachten. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Ook zeer vergelijkbaar met echte kamille. Bitterzoete geurigheid, kenmerkend voor sesquiterpenen. Ze is bijzonder geschikt voor gevoelige personen, ze slaagt erin te ontspannen na een punctuele shocktoestand.

33 Items
Bioflore
HETAANB2
2004-11-16
Welzijn
confort respiratoire
inconforts articulaires
jambes lourdes
Fysiologische impact
Matigt de inflammatoire intensiteit
Emotionele impact
Zich herstellen van een shocktoestand
Aromatische identiteit
Karakter van de bloem
Karakter van het gras
Beauté
irritations
rougeurs
Type de peau
peau sensible

Specific References

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Boerenwormkruid bio etherische olie

Etherische olie van bio Boerenwormkruid, of Marokkaans Wormkruid, heeft een pijnstillende, ontstekingsremmende werking. Bij verdamping werkt de olie stimulerend en versterkend op de geest, schenkt vertrouwen en geborgenheid.

Write your review