En Stock

Citroenverbena bio etherische olie

€ 12,40
Tax included
Etherische olie van bio Citroenverbena is een relatief dure maar effectieve etherische olie met een aangename citroengeur, onder andere gebruikt bij angst, nervositeit, krampen, slapeloosheid, koorts. More info
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Description

Ijzerhardfamilie (Verbenaceae)
Latijnse benaming: Lippia citriodora
Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Deze citroenverbena biedt een vrij dure etherische olie aan. Het is nochtans één van de meest opmerkelijkste etherische oliën met aldehyden, een chemische familie die men herkent aan de kenmerkende citroenaroma. De aldehyden in kwestie zijn aangename citralen, maar men vindt er ook monoterpenen, sesquiterpenen, esters,...

Eigenschappen*
De etherische olie van citroenverbena is ontstekingsremmend (reumatismes, artritis,…). Het is altijd beter als verdamping want de aldehyden zijn relatief agressief voor de huid. Ze kunnen verzachting brengen in het kader van de ziekte van Crohn. Ze is sedatief en verzacht de angstgevoelens. Ze kalmeert hartkloppingen en is hypotensief. Ze communiceert haar harmonie met het endocrien systeem.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Psycho-emotioneel vlak
De aanwezigheid van aldehyden heeft de vervoering op sentimenteel vlak tot gevolg. Maar de etherische olie van citroenverbena is te complex om haar tot dit te reduceren. Het delicate aroma dat vrijkomt is een harmonieuze synthese tussen lichtheid en diepte. Ze vormt een basisbehandeling tegen emotionele ongevoeligheid en depressieve toestanden die eruit voortvloeien.

Ons advies
De interessantste van de geurige citroenaldehyden. Ze is eerder duur maar wordt niet vaak puur gebruikt: het is altijd een goed idee haar te verdunnen.

9702 Items
Bioflore
HELICIB2
2004-11-16
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
angst en paniek
gewrichtsproblemen
neerslachtigheid en moedeloosheid
slaap
stress
Fysiologische impact
Bevordert de ontspanning
Gewrichtscomfort
Matigt de inflammatoire intensiteit
Emotionele impact
De openheid naar anderen begunstigen
Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
Een sterke eigenwaarde ontwikkelen
Gesteund worden tijdens een moeilijke periode
Het hart opbeuren
Zich bevrijden van de negatieve gevoelens, de oorzaak van angstgevoel
Zijn emoties uitdrukken
Zijn vitale energie bevrijden
Aromatische identiteit
Karakter van het blad
Karakter van het gras

Specific References

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Citroenverbena bio etherische olie

Etherische olie van bio Citroenverbena is een relatief dure maar effectieve etherische olie met een aangename citroengeur, onder andere gebruikt bij angst, nervositeit, krampen, slapeloosheid, koorts.

Write your review