En Stock

Vetiver bio etherische olie

€ 9,95
Tax included
Bio vetiver is een etherische olie die aan belangstelling wint. In cosmetica wordt ze gebruikt bij de geïrriteerde, droge of oudere huid. Ze behandelt eczema. More info
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Description

Grassenfamilie (Poaceae of Gramineae)
Latijnse benaming: Vetiveria zizanoides 
Etherische olie verkregen door distillatie van de wortel
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


Voorstelling
Deze tropische grassenfamilie bevindt zich op de eilanden van de Indische Oceaan en in het Verre Oosten. De etherische olie, met een dikke consistentie, geëxtraheerd uit haar wortels, bestaat uit sesquiterpenolen, sesquiterpenen, ketonen, zuren, …. Haar kleur is nu eens amberkleurig, dan eens donker bruin.

Eigenschappen*
De etherische olie van vetiver stimuleert in geval van verzwakte immuniteit. Het is een tonicum voor de slagaders, de aders en het lymfatisch stelsel. Het verzacht de premenstruele spanningen en het is een versterkend middel voor het endocriene systeem.  Ze grijpt in tegen diverse huidproblemen: eczeem, droge huid, geïrriteerde huid, verouderde huid. Ze verdrijft een groot aantal insecten, in het bijzonder motten. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma dat vrijkomt is intens aardachtig, muskusachtig, gerookt, sterk suggestief van wortel en tropische humus. In Indië en Sri-Lanka noemt men het «olie van de rust». Algemeen is het een etherische olie tegen stress, ideaal om de verbondenheid te begunstigen, het is te zeggen het feit dat men zich bewust is van zichzelf en zijn omgeving, «hier en nu».

Ons advies
Vetiver is een grasachtige plant, zoals tarwe of rijst. Het wordt niet gebruikt als een voedingsmiddel, maar vetiver is daarom niet minder «voedend», het is in staat de ziel te verzadigen, een gevoel van ontplooiing te veroorzaken...

9794 Items
Bioflore
HEVEZIB5
2004-11-16
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
algemene tonus
immuniteit
insectenwerend middel
stress
zware benen
Fysiologische impact
Bevordert de bloedsomloop
Bevordert de immuniteit
Evenwicht van de huid
Hormonaal evenwicht
Stimulerend voor het lymfevatenstelsel
Emotionele impact
De verbondenheid begunstigen
Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
Zijn emoties uitdrukken
Zijn vitale energie bevrijden
Aromatische identiteit
Karakter van de wortel

Specific References

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Vetiver bio etherische olie

Bio vetiver is een etherische olie die aan belangstelling wint. In cosmetica wordt ze gebruikt bij de geïrriteerde, droge of oudere huid. Ze behandelt eczema.

Write your review