En Stock

Eucalyptus Citroen bio etherische olie

€ 3,70
Inclusief belasting
De etherische olie van bio eucalyptus citroen is gekend voor haar natuurlijk afstotend effect om muggen te bestrijden. Gebruik het in diffusie op zomeravonden! Ze verlicht gewrichts- en reumatische pijnen met haar ontstekingsremmend en pijnstillende eigenschappen. Haar frisse citroengeur heeft een kalmerend en ontspannend effect. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

Om reglementaire redenen, vindt u meer informatie over de eigenschappen en het gebruik van etherische oliën in de rubriek etherische oliën Gids van onze website .

Beschrijving

Mirtefamilie (Myrtaceae)
Latijnse benaming: Corymbia citriodora - meer specifieke naam die Eucalyptus citriodora vervangt
Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren van de boom
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Men vindt deze boom in Australië, Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en Madagaskar. De etherische olie die hij ons geeft heeft geen enkel gemeenschappelijk punt met de eucalyptussen met 1,8 cineol. Ze bevat veel citronnellal, een erg wijdverspreide aldehyde, monoterpenolen en esters. 

Eigenschappen*
De etherische olie van citroen eucalyptus is anti-inflammatoir en antireumatisch. Ze wordt gebruikt om ontstekingen van pezen en gewrichten te verzachten. In combinatie met geranium regelt ze de pancreas. Ze is kalmerend, sedatief en hypotensief. Ze heeft een muggenafstotende werking (in atmosferische verdamping, meestal vermengd) en verzacht hun steken.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De aldehyden helpen met een regeneratie op affectief vlak. Men raadt haar aan als er devalorisatie en negatieve gevoelens zijn, meer ressentimenten dan sentimenten.  

Ons advies
Citronnellal is niet de meest aangename aldehyde op gebied van geur, maar wordt beter verdragen dan de citralen. Men moet aan dit type citroen eucalyptus een zekere finesse erkennen. Zeer nuttig in het dagelijkse leven door haar polyvalentie. Bij verdamping komt haar parfum beter uit in combinatie.

8389 Items
Bioflore
HEEUCI10
2004-11-10
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
angst en paniek
gewrichtsproblemen
rugpijn
slaap
stress
Fysiologische impact
Verdrijft insecten
Emotionele impact
Zich bevrijden van de negatieve gevoelens, de oorzaak van angstgevoel
Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Schoonheid
irritaties

Specifieke referenties

Om reglementaire redenen, vindt u meer informatie over de eigenschappen en het gebruik van etherische oliën in de rubriek etherische oliën Gids van onze website .

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Eucalyptus Citroen bio etherische olie

De etherische olie van bio eucalyptus citroen is gekend voor haar natuurlijk afstotend effect om muggen te bestrijden. Gebruik het in diffusie op zomeravonden! Ze verlicht gewrichts- en reumatische pijnen met haar ontstekingsremmend en pijnstillende eigenschappen. Haar frisse citroengeur heeft een kalmerend en ontspannend effect.

Write your review