En Stock

Eucalyptus Citroen bio essentiële olie

€ 3,70
Inclusief belasting
De essentiële olie van bio eucalyptus citroen is gekend voor haar natuurlijk afstotend effect om muggen te bestrijden. Gebruik het in diffusie op zomeravonden! Ze verlicht gewrichts- en reumatische pijnen met haar ontstekingsremmend en pijnstillende eigenschappen. Haar frisse citroengeur heeft een kalmerend en ontspannend effect. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Beschrijving

Mirtefamilie (Myrtaceae)
Latijnse benaming: Eucalyptus citriodora (Corymbia citriodora)
Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren van de boom
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Men vindt deze boom in Australië, Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en Madagaskar. De etherische olie die hij ons geeft heeft geen enkel gemeenschappelijk punt met de eucalyptussen met 1,8 cineol. Ze bevat veel citronnellal, een erg wijdverspreide aldehyde, monoterpenolen en esters. 

Ons advies
Citronnellal is niet de meest aangename aldehyde qua geur, maar wordt beter verdragen dan de citralen. Men moet aan dit type citroen eucalyptus een zekere finesse erkennen. Zeer nuttig in het dagelijkse leven door haar polyvalentie. Bij verdamping komt haar parfum beter uit in combinatie.

Gebruiksvoorzorgen
  • Voedingssupplement in België. Geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. De aanbevolen dosis niet overschrijden (1 druppel 2 keer per dag, maximaal 75 mg).
  • Niet gebruiken bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en jonge kinderen zonder medisch advies.
  • Deze olie heeft een irriterende neiging bij puur gebruik, zorg ervoor dat het voldoende verdund wordt voor gebruik door de huid.
  • Risico op allergie (citronellol, linalool, limoneen): let op dat er geen overdosis in mengsels wordt gebruikt. De test van de holte van de elleboog zal worden aanbevolen voorafgaand aan elke toepassing op de huid (min. 48 uur voor gebruik).
  • Buiten het bereik van kinderen houden
  • Vermijd contact met de ogen
8293 Items
Bioflore
HEEUCI10
2004-11-10
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
angst en paniek
gewrichtsproblemen
rugpijn
slaap
stress
Fysiologische impact
Verdrijft insecten
Emotionele impact
Zich bevrijden van de negatieve gevoelens, de oorzaak van angstgevoel
Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Schoonheid
irritaties

Specifieke referenties

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Eucalyptus Citroen bio essentiële olie

De essentiële olie van bio eucalyptus citroen is gekend voor haar natuurlijk afstotend effect om muggen te bestrijden. Gebruik het in diffusie op zomeravonden! Ze verlicht gewrichts- en reumatische pijnen met haar ontstekingsremmend en pijnstillende eigenschappen. Haar frisse citroengeur heeft een kalmerend en ontspannend effect.

Write your review