En Stock

Eucalyptus globulus bio etherische olie

€ 3,85
Inclusief belasting
De etherische olie van bio Eucalyptus globulus wordt hoofdzakelijk gebruikt voor aandoeningen aan de luchtwegen. Als verdamping, infusie of enkele pure druppels in een koffielepel honing bijvoorbeeld. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Mirtefamilie (Myrtaceae)
Latijnse benaming: : Eucalyptus globulus
Etherische olie verkregen door stoomdestillatie van de bladeren van de boom
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
In tegenstelling tot de eucalyptus radiata is de eucalyptus globulus verspreid over de hele wereld. In het Middellandse-Zeegebied heeft zij gediend voor de herbebossing en de drooglegging van moerasgebieden. Ze bestaat natuurlijk uit 1,8 cineol, monoterpenolen, monoterpenen en een beetje ketonen. Het cineol gehalte kan heel hoog zijn, wat vaak een menselijke interventie, of "correctie", onthult en dat als doel heeft dit ingrediënt te concentreren. Wij zorgen ervoor dat het cineol gehalte van deze etherische olie niet meer dan 75 % is. Onze etherische olie bevat 73,29 % cineol!  

Eigenschappen*
De eucalyptus globulus is een sterk expectorans en mucolyticum. Ze wordt bij voorkeur gebruikt voor aandoeningen aan de lagere luchtwegen: bronchitis, longontsteking (pneumonie), bepaalde vormen van astma met bronchiale verstopping, emfyseem,.. Daar ze krachtig is, moet men haar voorzichtig gebruiken wanneer men haar op de huid gebruikt. Bekijk met name het boek (niet vertaald) van André Bitsas: Aromathérapie Corps et Ame.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Zoals alle etherische oliën die rijk zijn aan cineol (vroeger "eucalyptol" genoemd), stimuleert ze op mentaal vlak. Het spreekt voor zichzelf dat de eucalyptus globulus deze eigenschap tot een maximum ontwikkelt, door de geest tot een scherper en helder inzicht te brengen. Als verdamping kan ze zelfs voorzien worden om de meditatieve staten te begeleiden. Opgelet dat de verdamping discreet blijft, anders wordt ze snel benauwend.

Ons advies
De meest "directe" eucalyptus door haar persoonlijkheid en door haar effecten. Naargelang de omstandigheden en uw ingesteldheid, zal dit aspect u nu eens geruststellend, dan weer overweldigend lijken. 

9982 Items
Bioflore
HEEUGL10
2004-11-10
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
ademhaling
verkoudheid en lopende neus
vette hoest
winteraandoeningen
Fysiologische impact
Ademhalingscomfort
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
Aromatische identiteit
Karakter van het hout

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Eucalyptus globulus bio etherische olie

De etherische olie van bio Eucalyptus globulus wordt hoofdzakelijk gebruikt voor aandoeningen aan de luchtwegen. Als verdamping, infusie of enkele pure druppels in een koffielepel honing bijvoorbeeld.

Write your review