En Stock

Eucalyptus radiata bio etherische olie

Bewaar 10%
€ 4,41
Inclusief belasting
De etherische olie van bio Eucalyptus radiata is de ideale partner om winterkwaaltjes tegen te gaan. Ze is rijk aan eucalyptol en werkt doeltreffend bij verkoudheid of verstopte neus. Deze olie is zuiverend, tonisch, antibacterieel en antiviraal, een van de must-haves voor de winter, uit te halen bij griepepidemies, bronchitis, sinusitis en om de weerstand te ondersteunen. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Mirtefamilie (Myrtaceae)
Latijnse benaming: : Eucalyptus radiata
Etherische olie verkregen door stoomdestillatie van de bladeren van de boom
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Deze eucalyptus biedt een etherische olie aan met een goede tolerantie en het wordt overvloedig gebruikt in de aromatherapie. Haar etherische olie bevat monoterpenen, monoterpenolen, en vooral de oxide 1,8 cineol. Dit laatste ingrediënt is in de meerderheid maar overschrijdt niet 70 %.

Eigenschappen*
De etherische olie van eucalyptus radiata is een expectorans. Alleen of in combinatie ontlast ze het ademhalingssysteem. Door haar zachtheid en haar onschadelijkheid, wordt ze doelgericht gebruikt om te strijden tegen aandoeningen van de bovenste luchtwegen: rhinitis, sinusitis, otitis. Ze is een prima keuze in atmosferische verdamping, alleen of in combinatie.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het is een uitstekend neurotonicum op mentaal vlak, door het geheugen en de intellectuele scherpte te begunstigen. Op dit vlak kan men haar vergelijken met cineol rozemarijn die een zeer gelijkende werking heeft.

Ons advies
Door haar gebruik en haar populariteit is het de koning van de eucalyptussen. Denk echter wel aan afwisseling: bijvoorbeeld met eucalyptus van Smith, niaouli, wilde marjolein…

9843 Items
Bioflore
HEEURA10
2004-11-10
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
ademhaling
algemene tonus
concentratie
verkoudheid en lopende neus
vermoeidheid
vette hoest
winteraandoeningen
Fysiologische impact
Ademhalingscomfort
Bevordert de immuniteit
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
Aromatische identiteit
Karakter van het blad
Karakter van het hout
Schoonheid
acne
oneffenheden
Huidtype
huid met neiging tot acne
vette huid

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Eucalyptus radiata bio etherische olie

De etherische olie van bio Eucalyptus radiata is de ideale partner om winterkwaaltjes tegen te gaan. Ze is rijk aan eucalyptol en werkt doeltreffend bij verkoudheid of verstopte neus. Deze olie is zuiverend, tonisch, antibacterieel en antiviraal, een van de must-haves voor de winter, uit te halen bij griepepidemies, bronchitis, sinusitis en om de weerstand te ondersteunen.

Write your review