En Stock

Kruidnagel bio etherische olie

€ 5,90
Inclusief belasting
Etherische olie van bio kruidnagel is natuurlijk van onschatbare waarde bij tandverzorging. Een van de sterkste antioxidanten. Een opmerkelijke essentiële olie die tegelijkertijd vergezelt en beschermt. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Laurierfamilie (Lauraceae)
Latijnse benaming: Eugenia caryophillata
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloemknoppen of "nagels"
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De kruidnagelboom uit Madagaskar, de meest voorkomende herkomst, is een vrijgevige boom: men heeft minder dan 100 kg "nagels" nodig om één liter etherische olie te verkrijgen. De etherische olie van kruidnagel bestaat vooral uit een grote hoeveelheid eugenol (bijna 80 %), een molecule van de familie van de fenol, en een ester, eugenylacetaat.

Eigenschappen*
De etherische olie van kruidnagel is sterk antibacterieel en kan vergeleken worden met die van kaneel. Ze is eveneens antispasmodisch en antalgisch (pijnstillend). Deze kwaliteiten maken haar onschatbaar bij de tandverzorging. Het is een tonische etherische olie en het wordt vooral gebruikt door zij wiens denken en helderheid worden belemmerd door de fysieke zwakheid. Het is een parasiticide en in het bijzonder geschikt voor huidparasitosen. Ze is bekend bij de verloskundigen voor haar capaciteit om de bevalling te vergemakkelijken. 
Meer algemeen, is het één van de sterkste antioxidanten die bekend zijn.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma van etherische olie van kruidnagel is warm, gekruid maar met rondingen. Kruidnagel stimuleert de vitale kracht die nodig is voor het in werking stellen van elke handeling, van elk project. Het is een etherische olie van overgang en renaissance, als het gaat over definitief de rug te keren naar het verleden. 

Ons advies
Een "verloskundige" letterlijk en figuurlijk! Een opmerkelijke etherische olie die tegelijkertijd vergezelt en beschermt. Men is ver van de directe kracht van een kaneel of een bonenkruid. Haar fruitige-gekruide aromatische identiteit onthult haar uitzonderlijke tact.

9941 Items
Bioflore
HEEUCA10
2004-11-10
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
aften
algemene tonus
buikpijn
mond- en tandhygiëne
schimmel
vermoeidheid
Fysiologische impact
Algemeen stimulerend middel
Emotionele impact
Zich heropbouwen met zijn eigen krachten
Aromatische identiteit
Karakter van de specerij

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Kruidnagel bio etherische olie

Etherische olie van bio kruidnagel is natuurlijk van onschatbare waarde bij tandverzorging. Een van de sterkste antioxidanten. Een opmerkelijke essentiële olie die tegelijkertijd vergezelt en beschermt.

Write your review