En Stock

Spijklavendel bio etherische olie

€ 4,80
Inclusief belasting
De etherische olie van bio spijklavendel is de natuurlijke olie bij uitstek voor insectenbeten en andere giftige diere alsook brandwonden. Ze heeft een helende werking en verzacht huidaandoeningen zoals acné, puistjes, kloofjes, scheurtjes, zonnebrand, ...  Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Lavandula latifolia spica 
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De spijklavendel groeit op een lagere hoogte dan de echte lavendel. Deze algemene wilde soort groeit op de berghellingen die niet hoger dan 600 m liggen. De drie grootste ingrediënten van haar biochemie zijn linalool (een hedendaagse monoterpenol), cineol en kamfer (of borneon). 

Eigenschappen*
De werking van de etherische olie van spijklavendel zal sterker zijn dan die van de fijne lavendel tegen brandwonden en steken van giftige dieren zoals insecten, schorpioenen,… Haar herstellend vermogen van de huid is ook van toepassing op de behandeling van mycoses en diverse dermatoses. De aanwezigheid van cineol oxide geeft haar slijmafdrijvende en slijmoplossende eigenschappen. Ze is geschikt als basisbehandeling voor ademhalingsaandoeningen. Ze kan overwogen worden om het gewrichtsreuma en de gewrichtskrampen te verminderen. Tonisch, en in het bijzonder hartversterkend, dankzij haar kamfer.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Daar ze krachtig en zuurstofgevend is, drukt ze perfect de fleurigheid en de wilde natuur uit waaruit ze is voorgekomen. Geen verzachte verinnerlijking zoals het geval is bij de fijne lavendel, maar een grote openheid van het hart en de geest voor de afleiding en de verandering. 

Ons advies
Het is "de andere lavendel", even onvermijdelijk in de aromatherapie als de echte lavendel.

9767 Items
Bioflore
HELASP10
2004-11-11
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
ademhaling
gewrichtsproblemen
hoofdpijn
insectenbeten en beten van zeedieren
migraine
schimmel
spierpijnen
stress
zonnebrand
Fysiologische impact
Spiercomfort
Emotionele impact
Zich mentaal ontvluchten
Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Schoonheid
acne
irritaties
kloven en spleten
litteken
roodheid
Huidtype
doffe huid
droge huid
gemengde huid
gevoelige huid
huid met neiging tot acne
normale huid
rijpe huid
vermoeide huid
vette huid

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Spijklavendel bio etherische olie

De etherische olie van bio spijklavendel is de natuurlijke olie bij uitstek voor insectenbeten en andere giftige diere alsook brandwonden. Ze heeft een helende werking en verzacht huidaandoeningen zoals acné, puistjes, kloofjes, scheurtjes, zonnebrand, ... 

Write your review