En Stock

Fijne Lavendel bio gekweekte etherische olie - Lavandula angustifolia Miller ct maillette

€ 9,40
Inclusief belasting
De etherische olie van bio gekweekte fijne lavendel, ook wel "echte lavendel" genoemd, is een verzachtend wondermiddel en heel veelzijdig gebruikt in de aromatherapie. Ze brengt evenwicht en bevordert de slaap in het bijzonder bij jonge kinderen. Aangebracht op de huid is ze herstellend en helend, ideaal bij acné, littekens, zonnebrand. Denk ook aan deze fijne lavendel als anti-luizenmiddel. Meer weten
Inhoud
1 Review(s) 
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Lavandula angustifolia Miller ct maillette
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De echte lavendel bij uitstek, ook wel "fijne lavendel" genoemd. De soort wordt gekweekt op ongeveer 800m hoogte. De etherische olie van fijne lavendel bestaat uit een groot aantal bestanddelen, maar vooral uit esters: linalylacetaat en lavandulylacetaat. Deze twee bestanddelen domineren, linalool daarentegen heeft de kwaliteit discreet te blijven.

Eigenschappen*
De etherische olie van fijne lavendel is antispasmodisch. Ze harmoniseert het zenuwstelsel: ze kalmeert of tonifieert volgens het terrein van de persoon (verdamping, frictie, massage, bad). Ze helpt het inslapen, vooral bij jonge kinderen die in de war zijn. Het is eveneens een goede hartregelaar in geval van diverse aritmieën. Haar antispasmodische en pijnstillende kwaliteiten maken haar doeltreffend voor krampen, reumatische pijnen, spierspasmes en hoofdpijnen. Het is een wondermiddel voor wonden en brandwonden. Deze eigenschap, waaraan anti-inflammatoire en helende werkingen worden toegevoegd, maken haar onvermijdelijk in esthetische aromatherapie om de huid te regenereren en een groot aantal dermatoses te bestrijden.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De fijne lavendel, van zachte en bloemige aroma, openbaart haar vertrouwelijkheid met het affectieve domein. Ze oefent een regulator effect uit op de stemmingswisselingen en de emotionele labiliteit. Men beveelt haar warm aan in ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen als belangrijkste etherische olie om angstigheid te bestrijden en een staat van welzijn te begunstigen.

Ons advies
Onder alle soorten van Lavandula vera, drukt deze gecultiveerde fijne lavendel het best alle statigheid van de soort uit. Ze is helaas broos en haar productie is regelmatig beperkt. Maak afwisselend de keuze met de lavendel officinale, die sterker is.

9932 Items
Bioflore
HELAAN10
2004-11-11
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
angst en paniek
gewrichtsproblemen
hoofdpijn
insectenbeten en beten van zeedieren
migraine
nervositeit
slaap
slapeloosheid
spierpijnen
stress
zonnebrand
Fysiologische impact
Evenwicht van de huid
Nerveuze harmonie
Verzacht de pijnlijke symptomen
Emotionele impact
Een affectieve steun zoeken
Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
Aromatische identiteit
Karakter van de bloem
Karakter van het gras
Schoonheid
acne
irritaties
kloven en spleten
litteken
luizen
roodheid
Huidtype
doffe huid
droge huid
gemengde huid
gevoelige huid
huid met neiging tot acne
normale huid
rijpe huid
vermoeide huid
vette huid

Specifieke referenties

Reviews

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Grade 

27-01-2020

Apaisante

J adore la lavande pour son odeur et son côté apaisant . Je l utilise en diffision ou 1 goutte sur les poignets pour le côté rassurant.

  • 0 out of 1 people found this review useful.

Write your review

Fijne Lavendel bio gekweekte etherische olie - Lavandula angustifolia Miller ct maillette

De etherische olie van bio gekweekte fijne lavendel, ook wel "echte lavendel" genoemd, is een verzachtend wondermiddel en heel veelzijdig gebruikt in de aromatherapie. Ze brengt evenwicht en bevordert de slaap in het bijzonder bij jonge kinderen. Aangebracht op de huid is ze herstellend en helend, ideaal bij acné, littekens, zonnebrand. Denk ook aan deze fijne lavendel als anti-luizenmiddel.

Write your review