En Stock

Fijne Lavendel bio gekweekte etherische olie

€ 9,40
Tax included
De etherische olie van bio gekweekte fijne lavendel, ook wel "echte lavendel" genoemd, is een verzachtend wondermiddel en heel veelzijdig gebruikt in de aromatherapie. Ze brengt evenwicht en bevordert de slaap in het bijzonder bij jonge kinderen. Aangebracht op de huid is ze herstellend en helend, ideaal bij acné, littekens, zonnebrand. Denk ook aan deze fijne lavendel als anti-luizenmiddel. More info
Inhoud
Add to wishlist
Description

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Lavandula angustifolia 
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De echte lavendel bij uitstek, ook wel "fijne lavendel" genoemd. De soort wordt gekweekt op ongeveer 800m hoogte. De etherische olie van fijne lavendel bestaat uit een groot aantal bestanddelen, maar vooral uit esters: linalylacetaat en lavandulylacetaat. Deze twee bestanddelen domineren, linalool daarentegen heeft de kwaliteit discreet te blijven.

Eigenschappen*
De etherische olie van fijne lavendel is antispasmodisch. Ze harmoniseert het zenuwstelsel: ze kalmeert of tonifieert volgens het terrein van de persoon (verdamping, frictie, massage, bad). Ze helpt het inslapen, vooral bij jonge kinderen die in de war zijn. Het is eveneens een goede hartregelaar in geval van diverse aritmieën. Haar antispasmodische en pijnstillende kwaliteiten maken haar doeltreffend voor krampen, reumatische pijnen, spierspasmes en hoofdpijnen. Het is een wondermiddel voor wonden en brandwonden. Deze eigenschap, waaraan anti-inflammatoire en helende werkingen worden toegevoegd, maken haar onvermijdelijk in esthetische aromatherapie om de huid te regenereren en een groot aantal dermatoses te bestrijden.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De fijne lavendel, van zachte en bloemige aroma, openbaart haar vertrouwelijkheid met het affectieve domein. Ze oefent een regulator effect uit op de stemmingswisselingen en de emotionele labiliteit. Men beveelt haar warm aan in ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen als belangrijkste etherische olie om angstigheid te bestrijden en een staat van welzijn te begunstigen.

Ons advies
Onder alle soorten van Lavandula vera, drukt deze gecultiveerde fijne lavendel het best alle statigheid van de soort uit. Ze is helaas broos en haar productie is regelmatig beperkt. Maak afwisselend de keuze met de lavendel officinale, die sterker is.

7904 Items
Bioflore
HELAAN10
2004-11-11
Welzijn
angoisse et anxiété
coup de soleil
douleurs musculaires
inconforts articulaires
insomnie
mal de tête
migraine
nervosité
piqûre d'insecte et d'animaux marin
poux
sommeil
stress
Fysiologische impact
Evenwicht van de huid
Nerveuze harmonie
Verzacht de pijnlijke symptomen
Emotionele impact
Een affectieve steun zoeken
Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
Aromatische identiteit
Karakter van de bloem
Karakter van het gras
Beauté
acné
cicatrice
gerçure et crevasse
irritations
poux
rougeurs
Type de peau
peau fatiguée
peau grasse
peau mature
peau mixte
peau normale
peau sensible
peau sèche
peau terne
peau à tendance acnéique

Specific References

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Fijne Lavendel bio gekweekte etherische olie

De etherische olie van bio gekweekte fijne lavendel, ook wel "echte lavendel" genoemd, is een verzachtend wondermiddel en heel veelzijdig gebruikt in de aromatherapie. Ze brengt evenwicht en bevordert de slaap in het bijzonder bij jonge kinderen. Aangebracht op de huid is ze herstellend en helend, ideaal bij acné, littekens, zonnebrand. Denk ook aan deze fijne lavendel als anti-luizenmiddel.

Write your review