Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Fijne Lavendel bio gekweekte etherische olie

Certisys

De etherische olie van bio gekweekte fijne lavendel, ook wel "echte lavendel" genoemd, is een verzachtend wondermiddel en heel veelzijdig gebruikt in de aromatherapie. Ze brengt evenwicht en bevordert de slaap in het bijzonder bij jonge kinderen. Aangebracht op de huid is ze herstellend en helend, ideaal bij acné, littekens, zonnebrand. Denk ook aan deze fijne lavendel als anti-luizenmiddel.

Meer details ...

7,77 €

Beschikbaarheid En Stock

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Lavandula angustifolia 
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De echte lavendel bij uitstek, ook wel "fijne lavendel" genoemd. De soort wordt gekweekt op ongeveer 800m hoogte. De etherische olie van fijne lavendel bestaat uit een groot aantal bestanddelen, maar vooral uit esters: linalylacetaat en lavandulylacetaat. Deze twee bestanddelen domineren, linalool daarentegen heeft de kwaliteit discreet te blijven.

Eigenschappen*
De etherische olie van fijne lavendel is antispasmodisch. Ze harmoniseert het zenuwstelsel: ze kalmeert of tonifieert volgens het terrein van de persoon (verdamping, frictie, massage, bad). Ze helpt het inslapen, vooral bij jonge kinderen die in de war zijn. Het is eveneens een goede hartregelaar in geval van diverse aritmieën. Haar antispasmodische en pijnstillende kwaliteiten maken haar doeltreffend voor krampen, reumatische pijnen, spierspasmes en hoofdpijnen. Het is een wondermiddel voor wonden en brandwonden. Deze eigenschap, waaraan anti-inflammatoire en helende werkingen worden toegevoegd, maken haar onvermijdelijk in esthetische aromatherapie om de huid te regenereren en een groot aantal dermatoses te bestrijden.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De fijne lavendel, van zachte en bloemige aroma, openbaart haar vertrouwelijkheid met het affectieve domein. Ze oefent een regulator effect uit op de stemmingswisselingen en de emotionele labiliteit. Men beveelt haar warm aan in ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen als belangrijkste etherische olie om angstigheid te bestrijden en een staat van welzijn te begunstigen.

Ons advies
Onder alle soorten van Lavandula vera, drukt deze gecultiveerde fijne lavendel het best alle statigheid van de soort uit. Ze is helaas broos en haar productie is regelmatig beperkt. Maak afwisselend de keuze met de lavendel officinale, die sterker is.

 • Bio certifié
  • Oui
 • Fysiologische impact
  • Verzacht de pijnlijke symptomen
  • Evenwicht van de huid
  • Nerveuze harmonie
 • Emotionele impact
  • Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
  • Een affectieve steun zoeken
 • Aromatische identiteit
  • Karakter van de bloem
  • Karakter van het gras

30 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought :