En Stock

Rode Mandarijn bio etherische olie

€ 4,90
Inclusief belasting
De etherische olie van bio rode mandarijn kalmeert en brengt harmonie in het centrale en autonome zenuwstelsel, wat het makkelijker maakt om te ontspannen en in te slapen. Haar fijne, fruitige, lekkere en licht zurige geur valt erg in de smaak bij kinderen. Gebruikt in verdamping, zuivert ze de lucht en kalmeert ze spanningen. Bij inwendig gebruik bevordert ze de vertering. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Wijnruitfamilie (Rutaceae)
Latijnse benaming: Citrus reticulata 
Essence verkregen door het uitpersen van de zeste van het fruit
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Sicilië is dé plaats voor wijnruitfamilies. Deze rode bio mandarijn is benadeeld door het gelimiteerde en onregelmatige aanbod. Haar essentie is nochtans zeer interessant. Ze bevat veel limonen, een beetje minder pinenen en "anthranilaat", een molecule dat, ondanks haar lage aanwezigheid, de sedatieve werking van deze essentie verklaart. Men vindt er echter weinig aldehyden en monoterpenolen terug, vandaar het zachte kenmerk van het aroma.

Eigenschappen*
De essenties van de rode en de groene mandarijn kalmeren en harmoniseren het centrale en het autonome zenuwstelsel. Men kent hen eveneens eetlust- en verteringsbevorderende eigenschappen toe. Ze is perfect voor een aromaverdamper om de lucht te desinfecteren. Eén van de meest gebruikte essenties in de culinaire aromatisatie en in verschillende huishoudproducten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma van de rode mandarijnessentie doet ons volledig denken aan het fruit waaruit het is gemaakt. Ze is minder zacht dan de sinaasappel of de pompelmoes en ze heeft geen gebrek aan pikantheid noch frisheid. Ze bevordert de kwaliteit van de slaap waardoor u uw "batterijen kan heropladen". Het aroma van deze variëteit is "lang" en aanhoudend.

Ons advies
Een aangenaam en gewaardeerd product. Ze heeft een sterke personaliteit en daardoor is het goed haar te combineren met een zachtere etherische olie. Denk aan de fijne lavendel en de zoete sinaasappel.

8199 Items
Bioflore
HECIRE10
2004-11-11
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
angst en paniek
moeilijke spijsvertering
neerslachtigheid en moedeloosheid
nervositeit en irritatie
slaap
slapeloosheid
stress
Fysiologische impact
Bevordert de ontspanning
Desinfecteert de omgevingslucht
Emotionele impact
Een affectieve steun zoeken
Het moment beter beleven

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Rode Mandarijn bio etherische olie

De etherische olie van bio rode mandarijn kalmeert en brengt harmonie in het centrale en autonome zenuwstelsel, wat het makkelijker maakt om te ontspannen en in te slapen. Haar fijne, fruitige, lekkere en licht zurige geur valt erg in de smaak bij kinderen. Gebruikt in verdamping, zuivert ze de lucht en kalmeert ze spanningen. Bij inwendig gebruik bevordert ze de vertering.

Write your review