En Stock

Marjolein bio etherische olie

Save 50%
€ 4,40
Tax included
De etherische olie van bio marjolein kalmeert ongerustheid, opwinding en buitensporige overgevoeligheid. Ze ontdoet de geest van pessimisme, van obsessieve gedachten. More info
Inhoud
Add to wishlist
Description

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Origanum majorana 
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De beste marjoleinen komen uit Noord-Afrika, in het bijzonder uit Egypte, wat normaal lijkt omdat deze plant gewijd was aan de godin Osiris. Men mag haar niet verwarren met de Origanum vulgare of de Origanum compactum, die oregano's zijn. Let ook op voor de verwisseling met het Franse woord "marjolaine sylvestre", ook wel Spaanse marjolein (in het Latijn: Thymus mastichina) genoemd. Deze heeft niets te maken met de echte marjolein waarover het hier gaat... Haar etherische olie bestaat vooral uit monoterpenen en monoterpenolen, en een beetje esters en sesquiterpenen.

Eigenschappen*
De etherische olie van marjolein is vooral uitstekend neurotonisch: ze stimuleert het zenuwstelsel niet, maar integendeel, ze voedt het en geeft het evenwicht. Ze kalmeert ongerustheid, opwinding en buitensporige overgevoeligheid. Ze ontdoet de geest van pessimisme, van obsessieve gedachten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De warme, rijke, zachte en gekruide aroma van marjolein vervaardigt een onvergelijkbare geur dat de hierboven omschreven basiseigenschappen bevestigt. Deze etherische olie is voorzien van een stevige grondbasis waar alle nerveuze temperamenten die hun energie verspillen in onophoudelijke en eindeloze mentale herhalingen, rancunes en achtervolging- en schuldgevoelens, voordeel uit halen. Altijd zijn aroma testen: een bijzonder chemotype van deze soort, de zogenaamde «thujanol marjolein», bevat dit laatste ingrediënt in te hoge hoeveelheid en onthoudt de etherische olie van haar fijnheid. Ze dient dan dus alleen als antibacterieel.

Ons advies
De Egyptische zon in een flesje!, die zachtjes in u druppelt. Een energie die volledig is gewijd aan het zenuwstelsel.

9374 Items
Bioflore
HEORMA10
2004-11-11
Welzijn
angoisse et anxiété
confort respiratoire
douleurs musculaires
fatigue
hypersensibilité et émotivité
inconforts articulaires
insomnie
sommeil
stress
winteraandoeningen
Fysiologische impact
Bevordert de ontspanning
Nerveuze harmonie
Neurotonisch
Emotionele impact
Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
Gesteund worden tijdens een moeilijke periode
Vertrouwen in de toekomst en een ideaal terugvinden
Zich bevrijden van de negatieve gevoelens, de oorzaak van angstgevoel
Zich bevrijden van rancunes, misnoegens en eindeloze herhalingen
Aromatische identiteit
Karakter van het gras

Specific References

Reviews

No customer reviews for the moment.

Log in om een ​​reactie te plaatsen.

Write your review

Marjolein bio etherische olie

De etherische olie van bio marjolein kalmeert ongerustheid, opwinding en buitensporige overgevoeligheid. Ze ontdoet de geest van pessimisme, van obsessieve gedachten.

Write your review