En Stock

Cineol Mirte bio etherische olie

€ 8,95
Inclusief belasting
De mogelijkheden van deze etherische olie van bio Cineol Mirte zijn gevarieerd: ze werkt verzachtend voor aandoeningen ter hoogte van de bronchiën, ze stimuleert de schildklier en ze is tevens een huidtonicum. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

* Om reglementaire redenen, vindt u meer informatie over de eigenschappen en het gebruik van etherische oliën in de rubriek Gids van onze website.

Beschrijving

Mirtefamilie (Myrtaceae)
Latijnse benaming: Myrtus communis cineoliferum
Etherische olie verkregen door distillatie van de twijgen met bladeren
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Deze struik uit het Middellandse Zeegebied met witte bloemen levert een etherische olie met een karakteristieke geur, uiting van een complexe biochemie. De etherische olie van cineol mirte, of "groen mirte" bestaat uit monoterpenen, oxiden (1,8 cineol), esters, sesquiterpenen, en enkele sporen van lactonen.

Eigenschappen*
De etherische olie van mirte is vooral expectorans en mucolytisch. Men herkent in haar één van de best getolereerde balsemachtige etherische oliën (verzacht en vergemakkelijkt de ademhaling). Haar specifiek karakter is diep reageren op de aandoeningen van de bronchiën en de chronische longen of met mucosale congestie complicaties. Ze beschikt over kalmerende eigenschappen. Ze is eveneens geschikt om de schildklier te stimuleren in geval van hypothyreoïdie. Het is tenslotte een huidtonicum ten dienste van de gerimpelde en de gedevitaliseerde huid. U voegt het vervolgens toe in een basiscrème of een plantaardige olie van muskusroos, argan, jojoba,...

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma van de etherische olie van mirte is balsemachtig, fris en zuurstofgevend. De populaire tradities associëren mirte aan jeugdigheid, beauty en zuiverheid. Deze etherische olie verlicht en zuivert de ziel: zij die gevangen zitten in hun ongezonde gewoontes (tabak, drugs,...) of negatieve emoties zoals woede, hebzucht, lust of schrik, zullen voordeel trekken uit haar gebruik.  

Ons advies
Het ideale voorbeeld van een etherische olie met een sterke persoonlijkheid waarvan de psycho-emotionele impact zich niet scheidt van de fysiologische impact.

9873 Items
Bioflore
HEMYCO5
2004-11-11
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
ademhaling
concentratie
immuniteit
keelpijn
plasproblemen
slaap
stoppen met roken
verkoudheid en lopende neus
vette hoest
Fysiologische impact
Ademhalingscomfort
Emotionele impact
Zich bevrijden van afhankelijkheden, nefaste gewoontes
Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Schoonheid
huidverslapping
oneffenheden
rimpels en kraaienpootjes
Huidtype
huid met neiging tot acne
rijpe huid
vermoeide huid

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Cineol Mirte bio etherische olie

De mogelijkheden van deze etherische olie van bio Cineol Mirte zijn gevarieerd: ze werkt verzachtend voor aandoeningen ter hoogte van de bronchiën, ze stimuleert de schildklier en ze is tevens een huidtonicum.

Write your review