En Stock

Zeeden (terpentijn) bio etherische olie

€ 4,60
Inclusief belasting
ZEEDEN (terpentijn) bio Certisys Een opkikkertje voor lichaam en geest! Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Beschrijving

Dennenfamilie (Pinaceae)
Latijnse benaming: Pinus pinaster 
Etherische olie verkregen door distillatie van oleohars
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd Be-Bio-01
Afkomst: Atlantische kust van Portugal

Voornaamste bestanddelen:
alfa-pineen: 72 %
beta-pineen: 16 %
limoneen: 2 %
beta-caryophylleen: 2 %

Voorstelling
Deze etherische olie is verkregen door distillatie van het hars van de zeeden. Ze is bijna uitsluitend samengesteld uit monoterpenen (pinenen). Hun hoge aanwezigheid moet de verschillende andere, secundaire, moleculen niet laten vergeten- hun verscheidenheid maakt het aroma genuanceerder dan men zou denken.

Eigenschappen*
In een ademhalingsmix voor verdampers (en alleen in dit geval), zal een kleine toets etherische olie van terpentijn sterkte en zuurstofgevende kracht toevoegen. Bij cutaan gebruik zijn de monoterpenen van deze pinus pinaster antalgisch, maar men moet rekening houden met hun irriterend karakter voor de huid wanneer het zuiver wordt gebruikt.
Men kan de etherische olie in het bad gebruiken voor haar zweetdrijvende krachten: voeg, niet te vergeten het te mengen met Solubol, 10 à 20 druppels etherische olie in het lauwe badwater. Ga na een tiental minuten uit het bad en laat u natuurlijk opdrogen. De terpentijn leidt tot een lichte irritatie van de huid dat de eliminatie van toxines bevordert.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De sterkste activator van vitaliteit en warmte. Deze etherische olie brengt warmte en bovendien, daar het een oleohars is, brengt ze eveneens ontlasting, een opening, en uiteindelijk helderheid en sereniteit. Het is een buitengewoon opkikkertje dat ons wordt aangeboden door deze bomen die door hun loodrechte stand lijken op een zoektocht naar de hemel en het licht.

9807 Items
Bioflore
HEPIPI10
2004-11-11
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
ademhaling
gewrichtsproblemen
spierpijnen
vermoeidheid
Fysiologische impact
Ademhalingscomfort
Bevordert de drainage
Verzacht de pijnlijke symptomen
Aromatische identiteit
Karakter van de hars

Specifieke referenties

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Zeeden (terpentijn) bio etherische olie

ZEEDEN (terpentijn) bio Certisys

Een opkikkertje voor lichaam en geest!

Write your review