En Stock

Etherische olie van bio Bergamot

€ 6,80
Tax included
De frisse en karaktervolle geur maakt van de essentiële olie van Bergamot de perfecte partner voor gestresseerde mensen of voor wie weinig zelfvertrouwen heeft : ze verzacht, motiveert en versterkt de geest. Deze etherische olie helpt ook om de huid te zuiveren. Haar aangename geur en doeltreffendheid op verschillende vlakken maken haar onmisbaar in uw 'aromatheek'! More info
Inhoud
Add to wishlist
Description
Wijnruitfamilie (Rutaceae)

Latijnse benaming: Citrus bergamia
Extract verkregen door het uitpersen van de zeste van het fruit
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Deze essentie van bergamot is afkomstig uit Italië. De geperste zeste geeft ons een essentie die zowel monoterpenen als esters en monoterpenolen bevat. 

Eigenschappen*
Het bijzondere van haar biochemie verleent haar een aparte plaats bij de anderen van de wijnruitfamilie. De essentie van bergamot is rijk aan linalylacetaat en ester dat we in het bijzonder terugvinden in de etherische olie van lavendel. Ze begunstigt het nerveuze evenwicht en de harmonieuze coëxistentie van het mentale en het affectieve. Ze is perfect om de binnenlucht te desinfecteren, bijgestaan door een aangename fijne geur. Elke frictie of zalving met het zuivere product moet rekening houden met een belangrijk risico op fotosensibilisatie: verschijning van rode plekken op de plaatsen van de behandelde huid en die vervolgens onmiddellijk is blootgesteld aan het zonlicht. Het is een klassieker van de voedingsaromatisering. Ze is de "Earl Grey" nuance. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De aromatherapeut zal de alchimie van bergamot gebruiken om personen te behandelen die het subject zijn van depressie, de neiging hebben van negatieve gedachten, weinig gemotiveerd zijn om van gedrag te veranderen. Ze versterkt mentaal en helpt het zelfvertrouwen terug te vinden, na de angst en de ongerustheid te hebben uitgescheiden. 

Ons advies
Het enige fruit van de wijnruitfamilie waarvan we het vruchtvlees niet consumeren. De essentie van de zeste is al eeuwig bekend voor haar parfum. Haar reputatie in aromatherapie gaat onvermijdelijk via deze dimensie.

9936 Items
Bioflore
HECIBEB10
2006-10-26
Welzijn
angoisse et anxiété
confiance en soi
digestion difficile
insomnie
sommeil
stress
Fysiologische impact
Nerveuze harmonie
Type de cheveux
cheveux gras
cheveux mixte
Emotionele impact
Zich bevrijden van afhankelijkheden, nefaste gewoontes
Aromatische identiteit
Karakter van het fruit
Beauté
imperfections
Type de peau
peau grasse
peau mixte
peau à tendance acnéique

Specific References

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Etherische olie van bio Bergamot

De frisse en karaktervolle geur maakt van de essentiële olie van Bergamot de perfecte partner voor gestresseerde mensen of voor wie weinig zelfvertrouwen heeft : ze verzacht, motiveert en versterkt de geest. Deze etherische olie helpt ook om de huid te zuiveren.

Haar aangename geur en doeltreffendheid op verschillende vlakken maken haar onmisbaar in uw 'aromatheek'!

Write your review