En Stock

Bio etherische olie van Spaanse marjolein

€ 4,95
Inclusief belasting
SPAANSE MARJOLEIN bio Certisys De Spaanse marjolein is eigenlijk een tijmsoort met een frisse en kruidige geur, die enigszins aan eucalyptus doet denken. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Beschrijving

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Thymus mastichina 
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Deze etherische olie wordt vaak verborgen in de gespecialiseerde literatuur ondanks haar grote rijkdom. De marjolein geniet van een lange pluktraditie in Spanje en geen enkel risico lijkt dat te bedreigen. Ze bevat een belangrijke hoeveelheid aan 1,8 cineolen, maar ook verschillende terpenen, monoterpenolen en esters, alsook sporen van fenolen. Haar niet verwarren met de echte marjolein, ook wel «worstkruid» genoemd, in het Latijn: Origanum majorana! 

Eigenschappen*
De moleculaire bouwstijl van deze etherische olie is vrij symmetrisch aan die van de ravintsara. Ze is anticatarraal, expectorans, decongestivum voor bronchiën en longen, antibacterieel en antiseptisch. Men raadt haar speciaal aan voor catarrale bronchitis, virale bronchitis en sinusitis. Ze stimuleert de immuniteit. Esters en sesquiterpenen voegen hun antispasmodische en anti-inflammatoire effecten er aan toe. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Reuk en emotioneel vlak
Een zuiver product van de aarde en de hemel van Spanje. Deze etherische olie is een antidepressiva dat geschikt is voor personen wiens essentiële - affectieve, instinctieve en mentale - vitale energieën in lethargie zijn en zich willen bevrijden. 

Ons advies
Te (her)ontdekken en gebruiken zonder restricties. Een weelderig parfum, ideaal voor verdamping.

9916 Items
Bioflore
HETHMAB10
2006-10-28
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
ademhaling
algemene tonus
immuniteit
vermoeidheid
winteraandoeningen
Fysiologische impact
Ademhalingscomfort
Emotionele impact
Zijn vitale energie bevrijden
Aromatische identiteit
Karakter van het blad

Specifieke referenties

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Bio etherische olie van Spaanse marjolein

SPAANSE MARJOLEIN bio Certisys

De Spaanse marjolein is eigenlijk een tijmsoort met een frisse en kruidige geur, die enigszins aan eucalyptus doet denken.

Write your review