En Stock

Etherische olie van bio Lavendel officinalis

€ 6,50
Tax included
De etherische olie van bio lavendel officinalis is onmisbaar bij de aromatherapie en Slow Cosmetica. Gekend voor haar kalmerende en verdovende eigenschappen, is de lavendel officinalis ook antispasmodisch. Daarnaast is het een effectieve pijnstiller om krampen, hoofdpijn of spierpijnen te verlichten. More info
Inhoud
Add to wishlist
Description

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Lavandula officinalis 
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De lavendel officinalis wordt op een hoogte gekweekt dat lager ligt dan die van de fijne lavendel. Ze is een beetje minder rijk aan esters en rijker aan linalool en kamfer. Ze is niet duur, wel sterker. Ze is geschikt voor de meeste toepassingen die we omschrijven maar is minder specifiek op psycho-emotioneel vlak.

Eigenschappen*
De etherische olie van fijne lavendel is antispasmodisch. Ze harmoniseert het zenuwstelsel: ze kalmeert of tonifieert volgens het terrein van de persoon (verdamping, frictie, massage, bad). Haar antispasmodische en pijnstillende kwaliteiten maken haar doeltreffend voor krampen, reumatische pijnen, spierspasmes en hoofdpijnen. Het is een wondermiddel voor wonden en brandwonden. Deze eigenschap, waaraan anti-inflammatoire en helende werkingen worden toegevoegd, maken haar onvermijdelijk in esthetische aromatherapie om de huid te regenereren en een groot aantal dermatoses te bestrijden.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De kenmerkende bloemige en zachte nuance van de fijne lavendel is minder gemarkeerd. De stimulerende werking van linalool wordt steeds sterker. Men kan altijd rekenen op haar werking bij stemmingswisselingen en emotionele labiliteit. Ze is evenwel expressiever, minder verinnerlijkt.

Ons advies
Ze is niet duur want ze is zeer sterk en overvloedig aanwezig, het is de echte lavendel basis die geschikt is voor een groot aantal toepassingen, ook ver buiten de gezondheid en het welzijn.

8549 Items
Bioflore
HELAOF10
2008-04-19
Welzijn
angoisse et anxiété
coup de soleil
douleurs musculaires
inconforts articulaires
insomnie
mal de tête
migraine
nervosité et irritabilité
piqûres d'insectes et d'animaux marins
stress
Fysiologische impact
Spiercomfort
Emotionele impact
Een affectieve steun zoeken
Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Beauté
acné
cicatrice
imperfections
irritations
Type de peau
peau fatiguée
peau grasse
peau mature
peau mixte
peau normale
peau sensible
peau sèche
peau terne
peau à tendance acnéique

Specific References

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

Etherische olie van bio Lavendel officinalis

De etherische olie van bio lavendel officinalis is onmisbaar bij de aromatherapie en Slow Cosmetica. Gekend voor haar kalmerende en verdovende eigenschappen, is de lavendel officinalis ook antispasmodisch. Daarnaast is het een effectieve pijnstiller om krampen, hoofdpijn of spierpijnen te verlichten.

Write your review