En Stock

Geranium Rosat Bourbon bio etherische olie

€ 9,95
Inclusief belasting
De etherische olie van bio geranium rosat, met haar zachtheid en haar parfum, is een gekend huidtonicum met herstellende, adstringerende en helende vermogens. De goede keuze bij natuurlijke verzorgingsproducten anti-aging en anti-acné, waaraan ze een rozengeur geeft. Antibacterieel, bloedstelpend en helend, verzacht ze menige huidaandoeningen en neusbloedingen. Meer weten
Inhoud
1 Review(s) 
Toevoegen aan verlanglijstje

* Om reglementaire redenen, vindt u meer informatie over de eigenschappen en het gebruik van etherische oliën in de rubriek Gids van onze website.

Beschrijving

Ooievaarsbekfamilie (Geraniaceae)
Latijnse benaming: Pelargonium asperum of Pelargonium graveolens
Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Men vindt deze soort terug in verschillende tropische zones: Afrika, eilanden van de Indische Oceaan, China (Yunnan)… Deze "cultivar" uit de Indische Oceaan, afkomstig van Madagaskar, bevat diverse monoterpenolen en esters, sesquiterpenolen, sesquiterpenen, aldehyden, ketonen,... Het vleugje rose is er minder uitgesproken dan in de Egyptische cultivar. De geranium Bourbon bezit de meest complexe biochemie en een meer gevarieerd palet van nuances. 

Eigenschappen*
De etherische olie van geranium rosat is antibacterieel, anti-inflammatoir, antifungicide en hemostatisch (remt de hemorragie, zoals de cisteroos). In de praktijk maken haar bijeengebrachte kwaliteiten, alsook haar zachtheid en haar parfum, er een huid tonicum van met herstellende, adstringerende en helende vermogens. In combinatie met de citroen eucalyptus regelt het de pancreas. De etherische olie van geranium rosat houdt de muggen weg. Ze harmoniseert het zenuwstelsel en ze is geschikt om het zenuwachtige, asthenische en angstige karakter dynamischer te maken.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De geranium heeft minder oneffenheden dan haar Egyptische homoloog en openbaart reuknuances die zachter en citroenachtiger zijn. Op psycho-emotioneel vlak onthult deze etherische olie een zeer zachte en scherpzinnige personaliteit. Ze kent geen gelijke om de overdaad van een karakter te verdoezelen, om het even welke. Ze realiseert deze schitterende prestatie door haar eigen aanwezigheid, zonder iets op te dringen.   

Ons advies
Tussen de verschillende geranium "cultivars", bevinden de verschillen zich vooral bij de marge. De chemische analyse van deze etherische olie onthult ons een groot aantal bestanddelen die ons doen zeggen dat Madagaskar, nogmaals, het nuancepalet heeft weten te verruimen. Vast en zeker: een super geranium!

7736 Items
Bioflore
HEPEASB10
2009-07-20
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
gewrichtsproblemen
insectenbeten en beten van zeedieren
schimmel
zonnebrand
Fysiologische impact
Bevordert de immuniteit
Circulatiecomfort
Evenwicht van de huid
Nerveuze harmonie
Suiker evenwicht
Verdrijft insecten
Haartype
gemengd haar
gevoelige hoofdhuid
vermoeid haar
vet haar
Emotionele impact
Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
Een sterke eigenwaarde ontwikkelen
Zich bevrijden van de negatieve gevoelens, de oorzaak van angstgevoel
Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Schoonheid
acne
huidverslapping
kloven en spleten
litteken
oneffenheden
rimpels en kraaienpootjes
schilfers
striemen
Huidtype
doffe huid
gemengde huid
huid met neiging tot acne
normale huid
rijpe huid
vermoeide huid
vette huid

Specifieke referenties

Reviews

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Grade 

21-02-2020

Une senteur exceptionnelle !

Voilà bien une huile essentielle qui me met de bonne hurmeur ! En diffusion, de manière discrète mais aussi dans ma crème de jour,. J'adooore !

Write your review

Geranium Rosat Bourbon bio etherische olie

De etherische olie van bio geranium rosat, met haar zachtheid en haar parfum, is een gekend huidtonicum met herstellende, adstringerende en helende vermogens. De goede keuze bij natuurlijke verzorgingsproducten anti-aging en anti-acné, waaraan ze een rozengeur geeft. Antibacterieel, bloedstelpend en helend, verzacht ze menige huidaandoeningen en neusbloedingen.

Write your review