En Stock

Benzoë bio, verdund

€ 4,95
Inclusief belasting
Benzoë is een zeldzaam en polyvalent product dat kalmerend werkt voor de geest en dat de huid helpt te herstellen. Kan ook gebruikt worden om de spieren op te warmen voor de inspanning. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Beschrijving

Botanische familie van de Styracaceae
Latijnse benaming: Styrax tonkinensis
Bio resinoïde verkregen door extractie van ethanol van de aromatische hars: 50 % 
bio alcohol: 45 %
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De styrax is een grote boom uit het Verre Oosten waarvan men de stam kapt om de hars ervan te oogsten. Deze hars wordt niet gedistilleerd maar geïmpregneerd met een solvent. Het verkregen product, een resinoïde, is in het bijzonder samengesteld uit zuren, esters en aldehyden. Haar bijzonder karakter is dat het vanilline bevat.

Eigenschappen*
We gebruiken benzoë om catarrale ademhalingsaandoeningen te verzachten en tegen verschillende dermatoses. Een bijzonder gebruik is als een huidbeschermende balsem in geval van doorligwonden en fijngevoeligheid aan chirurgische verbanden (de moedertinctuur kan ook voor dit doel gebruikt worden).

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma dat vrijkomt is zacht, balsemachtig, intens en met een lichte vanillesmaak. Haar werking op emotioneel vlak is verwant met die van patchouli: ze is geschikt voor zij die, door hun temperament of na emotionele schokken, van hun hart en hun emoties zijn afgesloten.

Ons advies
Een "balsem" in alle betekenissen van het woord. Vergelijkbaar met andere balsems als kopal of mirre. Benzoë onderscheidt zich door haar kenmerkende vanille aroma die het een duidelijke emotionele dimensie verleent. De zuivere resinoïde is altijd dik en moeilijk te behandelen. We hebben het probleem opgelost door deze bio benzoë te verdunnen in bio ethanol. De concentratie - 55 % - is voldoende om de eigenschappen en de essentiële kenmerken van benzoë niet te verliezen.   

36 Items
Bioflore
HESTBEB10
2010-08-26
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
ademhaling
slaap
stress
vermoeidheid
Fysiologische impact
Ademhalingscomfort
Evenwicht van de huid
Emotionele impact
Een affectieve steun zoeken
Zich herstellen van een shocktoestand
Aromatische identiteit
Karakter van de hars
Schoonheid
roodheid
Huidtype
droge huid
gevoelige huid
vermoeide huid

Specifieke referenties

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Benzoë bio, verdund

Benzoë is een zeldzaam en polyvalent product dat kalmerend werkt voor de geest en dat de huid helpt te herstellen. Kan ook gebruikt worden om de spieren op te warmen voor de inspanning.

Write your review