Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Bio etherische olie van Lavas

LAVAS bio Certisys

Gebruik deze etherische olie bij uitstek om te zuiveren en te ontgiften.

Meer details ...

21,20 €

Niet product

Schermbloemenfamilie (Apiaceae of Umbelliferae)
Latijnse benaming: Levisticum officinale
Etherische olie verkregen door distillatie van de volledige plant
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Deze schermbloemige geeft een etherische olie dat hoofdzakelijk bestaat uit monoterpenolen, het koppel alfa-terpinol en terpenylacetaat, en vooral uit haar zeldzame mengsels als de ftaliden. De wortel van deze plant bevat meer ftaliden, maar de kwaliteit bepaalt niet de doeltreffendheid, vooral in aromatherapie.

Eigenschappen*
Men identificeert het als de beste etherische olie om te draineren en te ontgiften. Om die reden kan haar werking een groot aantal dermatoses doen dalen. Men apprecieert het vooral om de zeer sterk gepigmenteerde vlekjes, ook wel "verouderingsvlekjes" genoemd, te verlagen. Men zal er bovendien voordeel trekken, vooral wanneer het gaat over de etherische olie van de volledige plant zoals in dit geval, uit haar antibacteriële eigenschappen. De aanwezigheid van esters geeft haar harmoniserende krachten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De etherische olie van lavas, geëxtraheerd uit de wortel, wordt inderdaad aangeraden in cosmetica- maar de geurig die ze bevrijdt is vrij zwaar, en afschrikkend voor velen. De etherische olie van de volledige plant, zonder haar persoonlijkheid met toetsen die voeding, in het bijzonder selder, oproepen te verliezen, wordt genuanceerd door aangename bloemige en fruitige nuances. Ook hier voelt men en erkent men de zuiverende en harmoniserende kwaliteiten.

Ons advies
Voor welk doel men het ook gebruikt, het is een goed idee deze etherische olie te combineren. Denk bijvoorbeeld aan de etherische olie van wortel. Het geheel zou verdund kunnen worden in een plantaardige olie, gereputeerd voor haar cosmetische werking: muskusroos en/of zwarte komijn.

  • Fysiologische impact
    • Bevordert de drainage
  • Emotionele impact
    • De geest bevrijden van dat wat hem hindert om terug naar het essentiële te komen
  • Aromatische identiteit
    • Karakter van het blad

30 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought :