En Stock

Curcuma, bio

€ 4,85
Inclusief belasting
De etherische olie van curcuma is polyvalent: ze bevordert de spijsvertering, verwijdert schilfers, maakt de huid mooier en versterkt het zelfvertrouwen. Haar polyvalentie maakt haar onmisbaar! Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Gemberfamilie (Zingiberaceae)
Latijnse benaming: Curcuma longa
Etherische olie verkregen door distillatie van de rhizoom
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1
Afkomst: Madagaskar

Voorstelling
De rhizoom van curcuma, afkomstig van Indië, China en Madagaskar, wordt sinds de oudheid gebruikt als specerij en geneesmiddel. De rhizoom is bekend voor haar buitengewone antioxiderende werking. Haar etherische olie doet denken aan die van gember maar blijft zeer specifiek: de ketonen domineren er (meer dan 60 % turmerone)-  men vindt er ook monoterpenen, sesquiterpenen en een beetje cineol... 

Eigenschappen*
De etherische olie van curcuma wordt gebruikt voor haar digestieve eigenschappen door de spijsvertering in het algemeen te stimuleren, vooral de lever. Ze is carminatief (helpt de darmgassen te elimineren). Ze is stimulerend en relaxerend: de dominante ketonen introduceren een omgekeerd effect volgens de doses. Ze is antiparasitair (vooral op het darmniveau), antibacterieel en immunostimulerend. Men heeft haar specifieke werking tegen de Staphylococcus aureus aangetoond. Ze is rijk aan ketonen en men merkt ook haar specifieke werking op tegen de virussen met een uitgesproken tropisme voor de huid. De stimulerende en antioxiderende werking van de turmerone staat toe het in de cosmetica te gebruiken. Het is altijd nuttig haar voldoende te verdunnen. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Men kan het niet nalaten de etherische olie van curcuma te vergelijken met die van gember. Deze laatste is nochtans nauwer verwant met de emotie en de sensualiteit. De etherische olie van curcuma, met wortel- en specerijnuances, suggereert het hedonisme, het genot van het moment, maar het mentale is niet vreemd voor de karakterbeschrijving, integendeel. Ze is neurotonisch en opent voor de mentale scherpte, de juiste waarneming van de dingen. Hoewel hun aroma's verschillend zijn, vinden we er toch enkele gelijkenissen met Anethum graveolens, dille. Ze is perfect voor massages en u kan het alleen of in combinatie gebruiken, bijvoorbeeld met gember indien u haar stimulerende werking op de geest wenst te matigen.

Ons advies
De rhizoom van curcuma, met al haar bestanddelen, blijft ons verbazen. Onder al de "levenswortels" is deze zonder twijfel de meest opmerkelijke. De etherische olie is klaarblijkelijk de weerspiegeling ervan: verbonden aan alle dimensies van het individu - de aarde, het hart, het hoofd - ze is de vervoering van het leven. 

9876 Items
Bioflore
HECULOB5
2010-12-14
Bio gecertificeerd
Ja
Fysiologische impact
Algemeen stimulerend middel
Emotionele impact
Het moment beter beleven
Aromatische identiteit
Karakter van de specerij

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Curcuma, bio

De etherische olie van curcuma is polyvalent: ze bevordert de spijsvertering, verwijdert schilfers, maakt de huid mooier en versterkt het zelfvertrouwen.

Haar polyvalentie maakt haar onmisbaar!

Write your review