Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Ceylankaneel bio etherische olie

Certisys

Een etherische olie met een zeer warm en zoete geur, die alle infecties bestrijdt. De geur van bio Ceylankaneel werkt opbeurend, ze stimuleert en ontwikkelt menselijke warmte.

Meer details ...

5,57 €

Beschikbaarheid En Stock

Laurierfamilie (Lauraceae)
Latijnse benaming: Cinnamomum zeylanicum of Cinnamomum verum
Etherische olie verkregen door distillatie van schors
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De schors van de "echte" kaneelboom produceert een etherische olie die merendeels kaneelaldehyde bevat, een bijzondere aldehyde, sterk antibacterieel, maar ook fenolen (eugenol), esters, oxiden, sesquiterpenen,… Te noteren: de Chinese kaneelboom (Cinnamomum cassia), ook wel "kassie kaneel" genoemd, een nauwverwante soort, produceert doorheen zijn bladeren een relatief vergelijkbare etherische olie.  

Eigenschappen*
De etherische olie van kaneel is zeer sterk antibacterieel. Ze wordt voornamelijk gebruikt voor gastro-intestinale infecties en tropische infecties. Het is eveneens een goed wormafdrijvend middel. De etherische olie van kaneel zal handelen als een darmregulator die haar effect uitoefent naargelang het terrein, of nu de diarree of de constipatie behandeld moet worden. Wat ook de aanbevolen gebruiksaanwijzingen zijn door de literatuur, de etherische olie van kaneel vereist overvloedig verdund te worden.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma van de etherische olie is gemakkelijk herkenbaar: intens, warm, "zoet",… Haar tonisch effect van vitale energie gaat gepaard met een euforiserend en bevrijdend effect van allerlei inhibities.

Ons advies
Een beetje zwaar als het alleen wordt gebruikt. Men kan het dus beter combineren in bijvoorbeeld een basis van essentie van zoete sinaasappel. Niet vergeten te gebruiken in de culinaire aromatherapie!

 • Bio certifié
  • Oui
 • Fysiologische impact
  • Algemeen stimulerend middel
 • Emotionele impact
  • Zich bevrijden van een mentale toestand dat verlamt
 • Aromatische identiteit
  • Karakter van de specerij

30 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought :