En Stock

Ceylankaneel bio etherische olie

€ 27,60
Inclusief belasting
Een etherische olie met een zeer warm en zoete geur, die alle infecties bestrijdt. De geur van bio Ceylankaneel werkt opbeurend, ze stimuleert en ontwikkelt menselijke warmte. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Laurierfamilie (Lauraceae)
Latijnse benaming: Cinnamomum zeylanicum of Cinnamomum verum
Etherische olie verkregen door distillatie van schors
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De schors van de "echte" kaneelboom produceert een etherische olie die merendeels kaneelaldehyde bevat, een bijzondere aldehyde, sterk antibacterieel, maar ook fenolen (eugenol), esters, oxiden, sesquiterpenen,… Te noteren: de Chinese kaneelboom (Cinnamomum cassia), ook wel "kassie kaneel" genoemd, een nauwverwante soort, produceert doorheen zijn bladeren een relatief vergelijkbare etherische olie.  

Eigenschappen*
De etherische olie van kaneel is zeer sterk antibacterieel. Ze wordt voornamelijk gebruikt voor gastro-intestinale infecties en tropische infecties. Het is eveneens een goed wormafdrijvend middel. De etherische olie van kaneel zal handelen als een darmregulator die haar effect uitoefent naargelang het terrein, of nu de diarree of de constipatie behandeld moet worden. Wat ook de aanbevolen gebruiksaanwijzingen zijn door de literatuur, de etherische olie van kaneel vereist overvloedig verdund te worden.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma van de etherische olie is gemakkelijk herkenbaar: intens, warm, "zoet",… Haar tonisch effect van vitale energie gaat gepaard met een euforiserend en bevrijdend effect van allerlei inhibities.

Ons advies
Een beetje zwaar als het alleen wordt gebruikt. Men kan het dus beter combineren in bijvoorbeeld een basis van essentie van zoete sinaasappel. Niet vergeten te gebruiken in de culinaire aromatherapie!

9981 Items
Bioflore
HECIZE30
2004-11-10
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
algemene tonus
buikpijn
moeilijke spijsvertering
schimmel
verlies of daling van libido man
verlies of daling van libido vrouw
wratten
Fysiologische impact
Algemeen stimulerend middel
Emotionele impact
Zich bevrijden van een mentale toestand dat verlamt
Aromatische identiteit
Karakter van de specerij

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Ceylankaneel bio etherische olie

Een etherische olie met een zeer warm en zoete geur, die alle infecties bestrijdt. De geur van bio Ceylankaneel werkt opbeurend, ze stimuleert en ontwikkelt menselijke warmte.

Write your review