En Stock

Tea tree bio etherische olie (Australië)

€ 5,65
Inclusief belasting
De must-have van de aromatherapie en zelfgemaakte cosmetica! Ideaal om verkoudheden en andere kwaaltjes tegen te gaan! De etherische olie tea tree is antibacterieel, schimmelwerend en ontstekingsremmend. Onmisbaar in iedere huisapotheek! Meer weten
Inhoud
1 Review(s) 
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Mirtefamilie (Myrtaceae)
Latijnse benaming: Melaleuca alternifolia
Etherische olie verkregen door stoomdistillatie van de bladeren van de boom
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Haar natuurlijk biotoop ligt in de regio van Nieuw-Zuid-Wales in Australië. De aboriginal traditie heeft haar krachten als helende boom onthult. De soort heeft zich goed aangepast in het oosten van Zuid-Afrika en produceert een etherische olie die op alle vlak identiek is aan haar gelijke uit Australië. Haar werking komt grotendeels van haar monoterpenen: vooral terpineen-4-ol en alfa-terpineol. 

Eigenschappen*
De etherische olie van tea tree verdient goed haar titel van «panaceae», zo talrijk zijn haar toepassingen. Ze stimuleert het immuunsysteem, is breedwerkend antibacterieel, schimmelwerend en ontstekingsremmend. Zeer goed getolereerd door de huid en door haar slijmvliezen. Ze is de onmisbare basis voor verschillende cosmetische producten. Haar rol, in deze context, beperkt zich niet tot het zuiveren van de huid en de slijmvliezen: haar werking op het terrein staat toe diens talrijke functionele storingen blijvend te genezen. Kan tevens de huid beschermen voorafgaand aan radiotherapie. Ze verdrijft en verwijdert een groot aantal insecten en parasieten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Ze is nauw verbonden aan de concrete aspecten van het bestaan. Ze herstelt het evenwicht, geeft een goede basis, verdrijft de mentale verwarring en bestrijdt de zenuwuitputting. Eén van zovele mogelijkheden om de dag goed te beginnen: 4 à 5 druppels in uw neutrale dosis douchegel. Dit recept, klaar voor gebruik, bestaat eveneens onder het merk CMD.

Ons advies
Waarschijnlijk de belangrijkste van het aromatherapeutische repertorium, in ieder geval de meest gebruikte. Onmisbaar in uw «aromatheek».

Om de goede werking ervan te kennen, zie pagina 67 van het boek 'Aromathérapie corps et âme' van André Bitsas, stichter van Bioflore en directeur van de Ecole d'Aromathérapie Appliquée. 

9861 Items
Bioflore
HEMEAL10
2004-11-11
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
schimmel
vermoeidheid
winteraandoeningen
zweten
Fysiologische impact
Algemeen stimulerend middel
Bevordert de immuniteit
Evenwicht van de huid
Hulp om de externe agressies te bestrijden
Verdrijft insecten
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
De openheid naar anderen begunstigen
Zijn vitale energie bevrijden
Aromatische identiteit
Karakter van het blad
Karakter van het hout
Schoonheid
acne
oneffenheden
puistjes
schilfers
Huidtype
huid met neiging tot acne
vette huid

Specifieke referenties

Reviews

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Grade 

22-01-2020

Toujours avec moi !

Mon flacon de 10 ml de tea tree australien me suit partout ! Je m'en sers pour soigner les aphtes, j'en mets quelques gouttes sur ma brosse à dents pour assainir ma bouche, pour désinfecter des plaies, pour lutter contre les refroidissements entre autres. Je l'emporte toujours en voiture ou en voyage, on ne sait jamais ! Cela fait des années que je l'utilise !

  • 0 out of 1 people found this review useful.

Write your review

Tea tree bio etherische olie (Australië)

De must-have van de aromatherapie en zelfgemaakte cosmetica! Ideaal om verkoudheden en andere kwaaltjes tegen te gaan! De etherische olie tea tree is antibacterieel, schimmelwerend en ontstekingsremmend. Onmisbaar in iedere huisapotheek!

Write your review