En Stock

Bio etherische olie van Roze peper

€ 9,20
Tax included
ROZE PEPER bio Certisys Gebruik deze etherische olie van roze peper in een massageolie of in verdamping om algemeen de bloedcirculatie, spieren en gewrichten te stimuleren. More info
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Description

Pruikenboomfamilie (Anacardiaceae)
Latijnse benaming: Schinus terebenthifolius
Etherische olie verkregen door distillatie van de bessen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd BE-BIO-01

Voornaamste bestanddelen:
delta-3-careen: 36 %
alfa-fellandreen: 11 %
alfa-pineen: 10 %
limoneen: 6%

Voorstelling
Een bladhoudende boom afkomstig uit Zuid-Amerika, meer bepaald uit Peru. De traditionele volkeren van dit deel van het continent beschouwt het als een wondermiddel. Deze etherische olie is afkomstig uit Madagaskar. Het is belangrijk dat alleen de bes wordt gedistilleerd om deze kwintessens, tegelijkertijd stimulerend en aangenaam fruitig, te bekomen. De monoterpenen domineren, maar in een grote variëteit.

Eigenschappen*
Deze etherische olie is een algemeen, spier-, gewrichts- en bloedcirculerend stimulerend middel. De overvloedige aanwezigheid van pinenen, maakt er eveneens een tonicum van voor de ademhaling, met slijmafdrijvende en antiseptische krachten. Men zal deze etherische olie gebruiken bij het vervaardigen van een massageolie of om het te verdampen, naargelang de gezochte toepassingen. Verdamping zal het best haar aseptische en neurotonische krachten vrijgeven. Bij uitwendig gebruik op de onderbuik, enkele dagen voor de regels, kan ze helpen de pijn te verzachten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het is interessant even op te halen dat alleen de bes gedistilleerd werd, en niet de twijgjes en de bladeren. Een andere aanwijzing werd ons bezorgd door de botanische familie, dezelfde als die van de mastiekboom. De schijnpeperboom bestaat uit een stabiele, rustige personaliteit, opmerkelijk goed evenwichtig met zichzelf en haar omgeving. Deze olie, minder hard dan de Pistacia lentiscus, is niets minder dan een uitnodiging voor een volwaardig en gezond leven. Deze uitnodiging werd ons met veel tact bezorgd. Voorkeur gebruik: massageolie, verdamping, aromatische douche, aromatisch bad.

Ons advies
Een gepeperde geur maar waaruit een voortreffelijke finesse vrijkomt. "Vrouwelijk' zouden sommigen zeggen. Wij raden haar vooral aan bij het begin van de dag, voor zij die graag in vorm zijn en volledig aanwezig zijn in hun omgeving. 

9987 Items
Bioflore
HESCTEB10
2011-02-15
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
algemene tonus
gewrichtsproblemen
misselijkheid
moeilijke spijsvertering
spierpijnen
vermoeidheid
Fysiologische impact
Ademhalingscomfort
Algemeen stimulerend middel
Gewrichtscomfort
Neurotonisch
Spiercomfort
Emotionele impact
Bewust worden van zijn waarde
De openheid naar anderen begunstigen
Het moment beter beleven
Zijn vitale energie bevrijden
Aromatische identiteit
Karakter van het fruit

Specific References

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Bio etherische olie van Roze peper

ROZE PEPER bio Certisys

Gebruik deze etherische olie van roze peper in een massageolie of in verdamping om algemeen de bloedcirculatie, spieren en gewrichten te stimuleren.

Write your review