En Stock

Katrafay bio

€ 4,70
Inclusief belasting
KATRAFAY bio Certisys Deze etherische olie is anti-inflammatoir en ontzwellend. Bovendien spreken we van een antihistaminische werking. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Botanische familie van Ptaeroxylaceae
Latijnse benaming: Cedrelopsis grevei
Etherische olie verkregen door distillatie van de schors van de boom
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
De etherische olie is geëxtraheerd uit de schors van een boompje uit de droge bossen en geteeld in Madagaskar. De Malagassiërs gebruiken de aftreksels van de schors als tonicum en koortsmiddel. De chemische samenstelling van de etherische olie heeft niets verrassend- daar deze voortkomt uit een producerend orgaan dat is gekoppeld aan hout vindt men er een meerderheid van sesquiterpenen, een beetje sesquiterpenolen en enkele andere moleculaire families in een zeer lage hoeveelheid. Maar de sesquiterpenen van Katafray zijn uniek.

Eigenschappen*
Deze etherische olie is anti-inflammatoir en ontzwellend, geapprecieerd door lijdende gewrichten. 
Bovendien spreken we van een antihistaminische werking. De cosmetische onderzoeken hebben eveneens haar gunstige werking op de hoornlaag van de huid openbaar gemaakt, evenals haar bevoegdheid om de natuurlijke hydraterende vermogens van de huid te stimuleren. Ze is onmisbaar, in combinatie, om de verschillende dermatoses te behandelen, vooral inflammatoire dermatoses.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Een zeer aangename houtachtige geur, vrij suave maar een lichte gekruide toets maakt haar pittiger en geeft haar meer stevigheid. Het producerende orgaan "schors" (anders gezegd: het hout) drukt haar stempel op deze etherische olie, in tegenstelling tot de sesquiterpenen van een mirre of een kopal,  die zijn geëxtraheerd uit oleohars. Mooi voorbeeld van een aromatische identiteit die is gelinkt aan hout. In plaats van te spreken over een gewone verzachting, is het over inwendige kracht dat men hier moet praten. De overmaat van emotionele sensibiliteit en een gedachte dat op een dood spoor zit staan hun plaats af aan het heldere geweten om het objectief te bereiken en de middelen om deze aan te wenden. Mooie etherische olie die gebruikt wordt voor massages, zalving, 's morgens in een dosis douchegel, als lichte verdamping,...

Ons advies
Deze etherische olie, veelbelovend op cosmetisch vlak, wordt eveneens gedragen door een sterke persoonlijkheid dat doet herinneren aan die van het Atlasceder.

9462 Items
Bioflore
HECEGRB10
2011-06-22
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
gewrichtsproblemen
rugpijn
vermoeidheid
Fysiologische impact
Algemeen stimulerend middel
Emotionele impact
Weinig gevoelig zijn voor externe invloeden
Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Schoonheid
oneffenheden
Huidtype
huid met neiging tot acne
uitgedroogde huid
vette huid

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Katrafay bio

KATRAFAY bio Certisys

Deze etherische olie is anti-inflammatoir en ontzwellend. Bovendien spreken we van een antihistaminische werking.

Write your review