Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Atlasceder bio etherische olie

Certisys

De etherische olie van bio ceder atlas of atlasceder kan u verwerken in cosmetica, ze zuivert de huid en de hoofdhuid, ze helpt het lichaam vet op te lossen en werkt helend. Het is een zeer aardende olie die rust en ontspanning brengt. Verdunnen in een basisolie kan ook: om aan te brengen op lichaam of gezicht.

Meer details ...

2,85 €

Beschikbaarheid En Stock

Dennenfamilie (Pinaceae)

Latijnse benaming: Cedrus atlantica
Etherische olie verkregen door distillatie van hout
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Deze boom is nauw verwant met de libanonceder, een beroemde boom uit de oudheid. Men vindt de ceder atlas of atlasceder in het Marokkaanse Atlasgebergte, maar eveneens in Frankrijk. Om de etherische olie ervan te verkrijgen, distilleert men het hout, vooraf gereduceerd tot houtspaanders. De etherische olie van atlasceder bevat sesquiterpenen, sesquiterpenolen en ketonen.

Eigenschappen*
De grootste eigenschap van deze etherische olie is dat het lymfatisch is, het stimuleert het lymfevatenstelsel. Ze stimuleert de arteriële bloedsomloop, is doeltreffend tegen waterretentie en is lipolytisch (lost vet op). Ze is helend en grijpt in, als synergie, om de dermatoses te verzorgen.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma van deze etherische olie is houtachtig, eerst zacht en vervolgens sterker. De etherische olie van ceder is een mengeling van inhouding en plechtigheid. Ze bevordert de meditatieve toestanden en alle omstandigheden die zijn gelinkt aan de verheffing en aan de spiritualiteit. 

Ons advies
Deze boom maakt deel uit van de dennenfamilie (dennen, sparren,…) maar onderscheidt zich echter duidelijk, door in het hart van zijn stam zijn tijdloze boodschap te bewaren.

Meer informatie op pagina 182 van het boek (niet vertaald): "Aromathérapie corps et âme" van André Bitsas, stichter van Bioflore en directeur van de school Aromathérapie Appliquée.
 • Bio certifié
  • Oui
 • Fysiologische impact
  • Stimulerend voor het lymfevatenstelsel
 • Emotionele impact
  • Beschikbaar zijn voor meditatie, voor de spirituele openheid
 • Aromatische identiteit
  • Karakter van het hout

30 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought :