En Stock

Etherische olie van bio Pepermunt

€ 4,80
Inclusief belasting
Bio etherische olie van pepermunt werkt doeltreffend tegen migraine en hoofdpijn, dankzij de pijnstillende en verkoelende eigenschappen. Ook gebruikt om op natuurlijke wijze misselijkheid tegen te gaan, wagenziek zijn, en om de spijsvertering te bevorderen. De tonische en dynamische geur stimuleert de concentratie en helpt het hoofd helder te houden. Meer weten
Inhoud
1 Review(s) 
Toevoegen aan verlanglijstje

* Om reglementaire redenen, vindt u meer informatie over de eigenschappen en het gebruik van etherische oliën in de rubriek Gids van onze website.

Beschrijving

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Mentha piperita
Etherische olie verkregen door distillatie van de plant
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Belangrijkste bestanddelen:
menthol 48,75 %
menthon 14,78 %
cineol 4,84 %
isomenthon 7,35 %
pulegon 0,79 %

Voorstelling
Haar biochemische bouwstijl groepeert zich rond twee ingrediënten: menthol, een monoterpenol en menthon, een keton. Daarnaast vindt men er ook esters, oxiden en sesquiterpenen terug.

Eigenschappen*
De etherische olie van pepermunt is sterk tonisch, zelfs hypertensief. Ze stimuleert de spijsvertering, draineert de lever en neemt deel aan haar regeneratie. Ze is doeltreffend tegen misselijkheid, behalve bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. In kleine hoeveelheid combineert men haar met verschillende etherische oliën die gunstig zijn voor de ademhaling. Ze is zeer gereputeerd voor haar antalgische (pijnstillend), sterke en snelle werking. Ze wordt gebruikt om de zona te bestrijden. Ze stoot insecten af, is wormverdrijvend en parasieten bestrijdend. 
Op cosmetisch vlak gebruikt men het om de verwijde bloedvaten te verstevigen en voor haar verstevigende werking, in het bijzonder op de zachte weefsels.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De etherische olie van pepermunt verspreidt een scherp, doordringend en bedwelmend aroma. Men bevestigt op dit vlak de basiseigenschappen van deze etherische olie die op mentaal vlak handelt: ze stimuleert de geest, maakt de ideeën duidelijk en vergemakkelijkt de concentratie. 

Ons advies
Deze Hongaarse afkomst wordt duidelijk gedomineerd door menthol. Ze is gelijkwaardig met de pepermunt uit Frankrijk op gebied van eigenschappen. Men kiest haar bij voorkeur voor haar werking op de pijn, de jeuk, de verwijde bloedvaten (in een mengeling voor zware benen bijvoorbeeld), en voor haar verstevigende werking op zachte weefsels. Een ander praktische mogelijkheid: als verzachtende verzorging, bijvoorbeeld in aloë gels, na een epilatie...  

9723 Items
Bioflore
HEMEPIH10
2012-06-06
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
blauwe plekken en builen
concentratie
hoofdpijn
klappen en kneuzingen
migraine
misselijkheid
moeilijke spijsvertering
slechte adem
verkoudheid en lopende neus
zware benen
Fysiologische impact
Algemeen stimulerend middel
Bevordert de leverfunctie
Digestief comfort
Neurotonisch
Verzacht de pijnlijke symptomen
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
Het hoofd koel houden
Aromatische identiteit
Karakter van het gras

Specifieke referenties

Reviews

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Grade 

22-01-2020

Rafraîchissante, stimulante, une super huile essentielle !

Quand j'ai un petit coup de pompe, je mets deux gouttes de menthe poivrée sur le revers de ma main et je lèche. C'est plus frais qu'un café et l'effet est immédiat, je suis repartie ! J'adore !

Write your review

Etherische olie van bio Pepermunt

Bio etherische olie van pepermunt werkt doeltreffend tegen migraine en hoofdpijn, dankzij de pijnstillende en verkoelende eigenschappen. Ook gebruikt om op natuurlijke wijze misselijkheid tegen te gaan, wagenziek zijn, en om de spijsvertering te bevorderen. De tonische en dynamische geur stimuleert de concentratie en helpt het hoofd helder te houden.

Write your review