En Stock

Groene of zachte munt bio

€ 6,80
Inclusief belasting
GROENE OF ZACHTE MUNT bio Certisys De etherische olie van groene munt of aarmunt stimuleert de spijsvertering en de gal, werkt slijmoplossend, kalmerend en rustgevend. Niet te gebruiken voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven en altijd met mate! Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Mentha viridis
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende plant
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys BE-BIO-01

Voornaamste bestanddelen:
carvon: 61 %
limoneen: 18 %
cineol: 1,7 %

Voorstelling
Deze "echte" munt bevat veel carvon, een keton. Ze is dus verboden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, alsook voor personen die lijden aan zenuwziekten. Dit gezegd zijnde, beschikt ze over een originele, niet-oninteressante persoonlijkheid. Het volstaat het spaarzaam te gebruiken, bij alle soorten toepassingen.

Eigenschappen*
Bij uitwendig gebruik vergemakkelijkt ze de spijsvertering (ze beschikt over hetzelfde dominerende ingrediënt als dille of karwij). Daar ze anticatarraal en mucolytisch is, helpt ze de overbelaste luchtwegen vrij te maken. Ze beschikt volgens P. Franchomme over kalmerende eigenschappen ter hoogte van de kleine hersenen en het verlengde ruggenmerg, wat haar duidelijk van de Mentha piperita onderscheidt. Op cosmetisch vlak is ze adstringerend en helpt ze bij het herstel- een uitstekende "tensor"! De lage doses van de cosmetische aromatherapie (1 à 3 %) zijn optimaal en mogen niet overschreden worden.
Ze zal ongetwijfeld nuttig zijn bij een atmosferische verdamping wanneer men het combineert. Opgelet: altijd met kleine hoeveelheden gebruiken want men beschouwt haar als "maskeermiddel", dit wil zeggen dat ze de basisgeur van uw samenstelling zal beperken of maskeren.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Men kan zich, door de ketonen, verwachten aan een cefale werking. De helderheid van de geest die ze veroorzaakt is echter ruim gematigd door deze verzachtende eigenschap die we haar toekennen. Het is bij uitstek een kruid identiteit, wat altijd een gekenmerkt karakter voorspelt door de terughoudendheid. 

Ons advies

Een heel herkenbare geur: die van kauwgom met chlorofyl.
Ze heeft dus haar plaats in de culinaire aromatherapie. Men beschouwt haar als één van de beste smaakstoffen om te combineren met chocolade!

9981 Items
Bioflore
HEMEVIB10
2013-05-01
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
ademhaling
moeilijke spijsvertering
nervositeit en irritatie
verkoudheid en lopende neus
vermoeidheid
Fysiologische impact
Ademhalingscomfort
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
Aromatische identiteit
Karakter van het gras

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Groene of zachte munt bio

GROENE OF ZACHTE MUNT bio Certisys

De etherische olie van groene munt of aarmunt stimuleert de spijsvertering en de gal, werkt slijmoplossend, kalmerend en rustgevend.

Niet te gebruiken voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven en altijd met mate!

Write your review