Product is beschikbaar met verschillende opties

Kardemom bio etherische olie

€ 5,35
Inclusief belasting
Deze etherische olie van bio Kardemom kalmeert het spijsverteringsstelsel, en brengt de geest in evenwicht. Meer weten
Inhoud
Deze versie van het product is momenteel niet in voorraad
Toevoegen aan verlanglijstje

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Beschrijving

Gemberfamilie (Zingiberaceae)
Latijnse benaming: Elettaria cardamomum
Etherische olie verkregen door distillatie van de vruchten (zaden)
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Het lage rendement van de zaden bij de distillatie verklaart de vrij hoge prijs van de etherische olie. Een verhoging van het aanbod in Guatemala staat vandaag de commercialisatie ervan toe aan meer schappelijke prijzen dan in het verleden. De etherische olie van kardemom bestaat vooral uit esters en oxiden, maar het grootste deel van de andere chemische families zijn er in mindere hoeveelheden vertegenwoordigd.

Eigenschappen*
Ze wordt gebruikt als krampstillend middel op vlak van spijsvertering, ademhaling en het hart. Ze is carminatief. Ze stimuleert en regelt de darmfunctie in geval van dyspepsie van psychische oorsprong. Ze is minder specifiek dan bepaalde andere etherische oliën op dit vlak en kan evenwel bronchitis catarrhalis en astma behandelen. Door op de zaden van kardemom te kauwen komt er een lookgeur vrij en verfrist het de adem, na om het even welk gerecht te hebben geconsumeerd. U verkrijgt hetzelfde resultaat door op een stukje brood met 1 druppel etherische olie van kardemom te kauwen. Bij verdamping bedekt het sterke aroma van kardemom de onaangename geuren, van om het even welke oorsprong.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma dat vrijkomt is luchtig, intens, zacht, warm en gekruid. De etherische olie van kardemom geeft moed aan het hart en het spijsverteringsstelsel die hebben geleden door emotionele spanningen. Ze regelt een inwendige harmonie, ze bevrijdt de geest en maakt haar beschikbaar en helder.

0 Items
Bioflore
HEELCAB5
2004-11-14
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
ademhaling
buikpijn
moeilijke spijsvertering
Fysiologische impact
Ademhalingscomfort
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
Aromatische identiteit
Karakter van de specerij

Specifieke referenties

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Kardemom bio etherische olie

Deze etherische olie van bio Kardemom kalmeert het spijsverteringsstelsel, en brengt de geest in evenwicht.

Write your review