En Stock

Kunzea etherische olie

€ 10,50
Inclusief belasting
Kunzea! Uw bondgenoot tegen teken. Dankzij haar antibacteriële eigenschappen kan de etherische olie van kunzea ook aangebracht worden op de huid om een tekenbeet of een andere insectenbeet te verzachten.  Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Mirtefamilie (Myrtaceae)
Latijnse benaming : Kunzea ambigua
Etherische olie verkregen door stoomdistillatie van de twijgen met bladeren  
Verkregen door wild plukken in de kustzones van Tasmanië, ter hoogte van West-Australië 

Voornaamste bestanddelen
Alfa-pineen : 45,5 %
1,8 cineool : 18,5 % 
Alfa-terpineol : 2,4 %
Sesquiterpenolen : 14 %
Sesquiterpenen : 7 %
Myrtenol : 4 % 

Voorstelling
Een struik die sterk lijkt, past zich gemakkelijk aan alle grondsoorten aan. Als men de plant observeert, merkt men al de energie op die hij uitstraalt. In Australië worden de kunzea struiken ook wel 'tick bush' genoemd, de dieren schuilen erin om zich te beschermen tegen teken ! 

Eigenschappen*
Doordat er meer pinenen aanwezig zijn dan cineolen, vindt men er een goed gematigde respiratoire werking terug die ons doet denken aan die van de etherische olie van groene mirte bijvoorbeeld. Daardoor wordt de etherische olie van kunzea overwogen om in alle zachtheid de ademhalingsfunctie te ondersteunen in geval van verstopping, in het bijzonder als gevolg van virale aandoeningen. De verspreiding zal zeer geapprecieerd worden, daar kunzea de omgevingstemperatuur zuivert.
Ze heeft ook de kracht om het bewegingsapparaat te stimuleren in geval van ernstige spiervermoeidheid. Terug in beweging brengen : een mooie synthese in harmonie met het psycho-emotioneel vlak hieronder beschreven.
Zeer goed aanvaard door de huid, ze draagt bij tot zijn evenwicht: door een specifieke werking op de mycosen maar ook als kalmerend middel bij diverse irritaties.
En daar het een "tick bush" is, vergeet niet haar afschrikmiddel tegen insecten en parazieten. Enkele ervaringen zouden ons moeten leren of ze echt alleen doeltreffend is tegen teken !

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Dr Pénoël ziet hierin een 'yang' etherische olie, de perfecte uitdrukking van het mannelijke principe. Ze zal dus de ideale aanvulling zijn van fragonia (Agonis fragrans). Ze is zichtbaar zeer verbonden met de aarde, met de fysieke energie. Wij vergelijken haar gewoonlijk met de etherische oliën van grove den en andere etherische oliën rijk aan pinenen, en nog meer met de etherische olie van mastiekboom. Deze laaste, zoals die van kunzea, houdt van arme gronden aan de kust en drukt dynamisme en kracht uit. Er bestaan verschillende aangename manieren om het te gebruiken met het oogmerk zich terug in beweging te brengen wanneer alles geblokkeerd lijkt door moeheid, depressie, of nog door pijn : in een lichte verspreiding, in een massage met plantaardige olie, in het bad maar met een emulgator (vb Solubol).

Ons advies
Kunzea heeft een minder expressieve geur als die van fragonia dat zich successief gewijs bevrijdt. Uiteindelijk zal u verleid zijn door een zeer discrete toets van kaneel.

111 Items
Bioflore
HEKUAMC5
2014-10-21
Welzijn
ademhaling
algemene tonus
neerslachtigheid en moedeloosheid
schimmel
stoppen met roken
verkoudheid en lopende neus
vermoeidheid
zelfvertrouwen

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Kunzea etherische olie

Kunzea! Uw bondgenoot tegen teken.
Dankzij haar antibacteriële eigenschappen kan de etherische olie van kunzea ook aangebracht worden op de huid om een tekenbeet of een andere insectenbeet te verzachten. 

Write your review