Rosalina

Inhoud
Deze versie van het product is momenteel niet in voorraad
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Mirtefamilie (Myrtaceae)
Latijnse benaming :  Melaleuca ericifolia
Etherische olie verkregen door stoomdistillatie van de twijgen met bladeren  

Voornaamste bestanddelen
linalool: 40,64 %
1,8 cineool: 25,36 %
Alfa-pineen: 6,3 %
aromadendreen: 2,68 %

Voorstelling
Een struik met de typische kenmerken van Melaleuca : een witte stam en een fijne schors. In Australië vindt men het terug in de staten Nieuw-Zuid-Wales, Victoria en Tasmanië. Het past zich gemakkelijk aan alle soorten grond aan, zelfs ook moerassige gronden (swamp paberbark is zijn algemene naam in Australië). Hij dient als toevluchtsoord voor dieren en trekt in het bijzonder vogels aan. Hij groeit snel en een volwassen struik kan tussen 2 en 9 m hoog zijn. Door zijn voorkomen lijkt hij goed op Melaleuca alternifolia, de tea tree, behalve dat de biochemie van zijn etherische olie heel anders is.

Eigenschappen*
Het is natuurlijk de binoom van linalool + cineool die de werking bepaalt van deze etherische olie wat haar dichter bij het rozenhout, Hô hout of nog bij zachte tijm met een hoog gehalte aan linalool, brengt. Haar antibacterieel en immunostimulerend vermogen brengt haar zeer dicht bij het rozenhout - haar linalool gehalte is evenwel lager, wat eerder een voordeel is. Het cineool gehalte, hoog maar niet extreem, verleent aan de rosalina een opvallend belang in het kader van de ademhalingsaandoeningen. Voorkeursgebruik van deze etherische olie : massage, inhalatie, verdamping. Als verdamping is het de beste substituut voor rozenhout. Het is eveneens interessant op cosmetisch vlak door de adstringerende werking van linalool. Hoewel het cineool aandeel haar een beetje te sterk zou kunnen maken : u kan zelf oordelen door het met kleine hoeveelheden te testen in uw neutrale crème of in een plantaardige olie.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De bloemachtige, houtachtige en zuurstofgevende nuances vormen een aangenaam portret dat is samengesteld met verleiding, frisheid en eenvoud. De optimale hoeveelheid linalool induceert een adaptogene en destresserende werking die geen enkele versuftheid zal genereren. Gebruik haar met moderatie om van dit vermogen te genieten, of het nu om een zacht verdampings gaat of in een massageolie waar ze 3 à 5 % van het totale volume vertegenwoordigt. Perfect voor gevoelige, emotionele personen, met een gebrek aan inwendige veiligheid, wiens bezorgdheden en spanningen ze op elk niveau zal verminderen. Ze is bijzonder doeltreffend tegen bepaalde migraines. Ideaal voor kinderen met een broze immuniteit en die teruggetrokken zijn : op dit vlak gelijkwaardig met Thymus vulgaris ct. Linalool.

Bioflore
HEMEERC10
Welzijn
ademhaling
angst en paniek
slaap
stress
Schoonheid
oneffenheden
rimpels en kraaienpootjes
Huidtype
huid met neiging tot acne
rijpe huid
vette huid

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Rosalina

Write your review