Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Kopal etherische olie

De etherische olie van kopal is een sterke ontstekingsremmer, ideaal voor vermoeide spieren of bij keelpijn!

Meer details ...

4,09 €

Beschikbaarheid En Stock

Botanische familie van Caesalpiniaceae
Latijnse benaming: Copaifera martii of Copaifera officinalis
Etherische olie verkregen door distillatie van aromatische hars (of oleohars)

Voorstelling
De aromatherapie kan zich baseren op het voorouderlijke gebruik van de hars van kopal door de Indianen van het Amazonië. Door dezelfde hars te distilleren, bekomt men een etherische olie die voornamelijk is samengesteld uit vrij gevarieerde sesquiterpenen. 

Eigenschappen*
Men gebruikt het meestal als synergie via de huid, om allerlei soorten ontstekingen aan de gewrichten, verstuikingen, reumatisme… te behandelen. De etherische olie van kopal kan gebruikt worden in geval van mycosen en huidparasitosen (schurft). Als synergie, zal men haar werking gebruiken op vlak van dermatosen.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
In de aroma vindt men de karakteristieke zachtheid en suaviteit van sesquiterpenen. Deze etherische olie herstelt de vitaliteit van een persoon die tonus mist en emotioneel leeg is. Ze is geschikt voor "roestige" organismes, in de twee betekenissen van het woord.

Ons advies
Bepaalde personen reageren beter op deze etherische olie van kopal dan op de meer klassiekere van wintergreen en citroen eucaplyptus. Uitstekende etherische olie voor traumatismes, zowel fysiek als emotioneel, kortom de  "shocktoestanden".

30 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought :