En Stock

Bio etherische olie van Siberische Zilverspar

€ 4,90
Inclusief belasting
SIBERISCHE ZILVERSPAR bio Certisys Deze essentiële olie is zeer werkzaam bij de behandeling van aandoeningen aan de luchtwegen, hoesten, griep en koorts. Zilversparolie is ook heilzaam bij reumatische pijnen en artritis. Meer weten
Inhoud
Deze versie van het product is momenteel niet in voorraad
1 Review(s) 
Toevoegen aan verlanglijstje

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Beschrijving

Familie der naaldbomen, Pinaceae
Latijnse benaming : Abies sibirica

Etherische olie verkregen door distillatie van de naalden.
Afkomstig uit de gecontroleerde biologische landbouw: controle Certisys-BE1

voornaamste bestanddelen:
bornylacetaat 30 %
kamfeen 10 %
alfa-pineen 9 %

Voorstelling

Deze boom komt veelvuldig voor in Rusland en meer algemeen in Oost-Europa. Dit lot komt uit de Bulgaarse bergen. Draagt zeer elegant, zoals het voor naaldbomen hoort.

Eigenschappen

De essentiële olie die eruit verkregen wordt is zeker de zachtste van alle naaldbomen. Haar aandeel in bornylacetaat is superieur aan dat van de Zwarte Spar bijvoorbeeld. De pinenen domineren niet en geven plaats aan de monoterpenen met een mindere houtgeur en meer fruitgeur. Bij verneveling of direct aangebracht op de huid is ze bijzonder geschikt bij ademhalingsproblemen (astma bronchiën), de verzachtende en harmoniserende impact van de esters is hier bepalend. Ook ideaal bij een hoestbui die maar niet wil stoppen: enkele druppels in de handpalm en inademen ("droge inhalatie"). 
Transcutaan (door de huid heen, door wrijving of massage) kan u deze etherische olie gebruiken om gevoeligheden voor reumatische aandoeningen te behandelen, of elk type van spierspanning of gewrichten in het algemeen. Gebruik het ook op de huid om elke spanning bij de vertering te verlichten.
Als verneveling helpt het om te ontspannen. Eén van de beste aromatiserende keuzes onder de naaldbomen (wasmachine) of om te ontgeuren (sfeerverstuiver).
In uw cosmetische bereidingen zal u de frisse aromatische toets waarderen en dat is niet alles: de grote dosis esters maakt er een uitstekend ingrediënt van voor de gevoelige huid.


* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotionele eigenschappen

Een bijzonder karakter: de onvermijdelijke houttoets blijft discreet en kleurt zich met fruitnuances die we in andere etherische oliën van naaldbomen terugvinden, de Balsemspar bijvoorbeeld. Zoals alle etherische oliën van de denachtigen voorziet ze kracht en vitaliteit maar veilig voor kinderen, ook aan te bevelen voor gevoelige en onrustige personen, die ziek dreigen te worden van hun zorgen.

Bioflore
HEABSIB10
2016-03-08
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
ademhaling
gewrichtsproblemen
spierpijnen
verkoudheid en lopende neus

Specifieke referenties

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Reviews

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Grade 

13-02-2020

A diffuser

Magique en diffusion. Cette huile essentielle est un vrai plaisir olfactif !

Write your review

Bio etherische olie van Siberische Zilverspar

SIBERISCHE ZILVERSPAR bio Certisys

Deze essentiële olie is zeer werkzaam bij de behandeling van aandoeningen aan de luchtwegen, hoesten, griep en koorts. Zilversparolie is ook heilzaam bij reumatische pijnen en artritis.

Write your review