En Stock

Citroen bio essence

€ 3,95
Inclusief belasting
De bio essence van citroen is een klassieker in uw "aromatheek"! Citroenolie stimuleert het natuurlijke afweersysteem. Het versterkt de lever, de bloedsomloop en de aders. Ze bestrijdt vermoeidheid, vermindert misselijkheid, bevordert de spijsvertering en zuivert de binnenlucht, bijvoorbeeld tijdens winterepidemies.  Meer weten
Inhoud
2 Review(s) 
Toevoegen aan verlanglijstje

Om reglementaire redenen, vindt u meer informatie over de eigenschappen en het gebruik van etherische oliën in de rubriek etherische oliën Gids van onze website .

Beschrijving

Wijnruitfamilie (Rutaceae)
Latijnse benaming: Citrus limonum
Essence verkregen door het persen van de schil
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1
Oorsprong: Italië of Argentinië

Voorstelling
Het gaat hier wel degelijk over een essence en niet over een etherische olie. Het zeer eenvoudige extractieproces (men perst de schil) wijzigt het karakter van de originele essence die in de cellen van het gewas zit niet. Ze is samengesteld uit monoterpenen (voor het merendeel limonenen) en een laag percentage aan aldehyden, sesquiterpenen, cumarines, ...  Zonder deze niet-vluchtige moleculen te vergeten, de flavonoïden, die hun nut voor de bloedsomloop al bewezen hebben.

Eigenschappen*
De essence van citroen stimuleert de natuurlijke weerstand. Ze draineert zacht de lever, laat het bloed vlot doorstromen en stimuleert de aders. Het is relevant de eigenschappen van de essence van citroen te combineren met haar culinaire aromatische kwaliteiten. Als verdamping is citroenolie heel doeltreffend om privé en collectieve (crèches, ziekenhuizen,..) ruimtes te desinfecteren.


* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De essence van citroen verspreidt frisse, lichte en scherpe aroma's. Ze is actief op mentaal vlak, stimuleert en verhoogt de geest en werkt de mentale vermoeidheid en de emotionele wanorde tegen. Het is de essentie van het heden bevrijd van de herinneringen en de projecten van het verleden. Kortom: zonder existentiële benauwdheid. 

Ons advies
Een klassieker van uw aromatheek, polyvalent en met één van de meest aangename geuren die er bestaat. Weet dat alle essences van de wijnruitfamilie (citrusvruchten) alleen maar biologisch kunnen zijn: de pesticiden, zoals de essece zelf, concentreren zich vooral in de schil.

9854 Items
Bioflore
HECILI10
2004-11-10
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
algemene tonus
concentratie
drainage
misselijkheid
moeilijke spijsvertering
ontgiften
vermoeidheid
wagenziek
winteraandoeningen
Fysiologische impact
Bevordert de bloedsomloop
Bevordert de immuniteit
Bevordert de leverfunctie
Desinfecteert de omgevingslucht
Digestief comfort
Neurotonisch
Haartype
gemengd haar
vet haar
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
Een sterke eigenwaarde ontwikkelen
Een zwakke wil bestrijden
Het moment beter beleven
Aromatische identiteit
Karakter van het fruit
Schoonheid
acne
oneffenheden
Huidtype
gemengde huid
huid met neiging tot acne
vette huid

Specifieke referenties

Om reglementaire redenen, vindt u meer informatie over de eigenschappen en het gebruik van etherische oliën in de rubriek etherische oliën Gids van onze website .

Reviews

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Grade 

07-10-2020

une essentielle !

Toujours avec moi dès qu'un mal de ventre pointe son nez (type indigestion ou crise de foie), je l'aime beaucoup aussi pour purifier l'air de la maison, et redonner un petit coup de boost en cas de baisse de vitalité !

Grade 

27-01-2020

Vivifiant

Parfait pour assainir l air de la maison ! Cette odeur est energisante ! Je l utilise avec le diffuseur ou 2 gouttes dans la carafe de thé pour le côté detox .Je commande les yeux fermés sur Bioflore car ce sont des produits de qualité.
Insta : jessshany

  • 1 out of 3 people found this review useful.

Write your review

Citroen bio essence

De bio essence van citroen is een klassieker in uw "aromatheek"! Citroenolie stimuleert het natuurlijke afweersysteem. Het versterkt de lever, de bloedsomloop en de aders. Ze bestrijdt vermoeidheid, vermindert misselijkheid, bevordert de spijsvertering en zuivert de binnenlucht, bijvoorbeeld tijdens winterepidemies. 

Write your review