Etherische olie van bio Tea Tree - Afrika

€ 3,99
Inclusief belasting
De etherische olie van bio Tea tree uit Afrika is krachtig antibacterieel, ontsmettend en zuiverend. Het is de bondgenoot van de probleemhuid. Ze is ook gekend om het natuurlijke afweersysteem te stimuleren. Ze heeft dezelfde eigenschappen als de Australische variant, die zeldzaam en duur geworden is door de droogte dit jaar, met een zachtere prijs en een minder fijne geur. Meer weten
Inhoud
2 Review(s) 
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Mirtefamilie (Myrtaceae)
Latijnse benaming: Melaleuca alternifolia
Etherische olie verkregen door stoomdistillatie van de bladeren van de boom
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Haar natuurlijk biotoop ligt in de regio van Nieuw-Zuid-Wales in Australië. De aboriginal traditie heeft haar krachten als helende boom onthult. De soort heeft zich goed aangepast in het oosten van Zuid-Afrika en produceert een etherische olie die op alle vlak identiek is aan haar gelijke uit Australië. Haar werking komt grotendeels van haar monoterpenen: vooral terpineen-4-ol en alfa-terpineol. 

Deze etherische olie van bio tea tree uit Afrika biedt u een zachter geprijsd alternatief voor de Australische tea tree, die zeldzaam en duur is door grote droogtes in Australië. Het enige verschil is de geur, die sterker is en meer 'bruut' dan de Australische etherische olie.

Eigenschappen*
De etherische olie van tea tree verdient goed haar titel van «panaceae», zo talrijk zijn haar toepassingen. Ze stimuleert het immuunsysteem, is breedwerkend antibacterieel, schimmelwerend en ontstekingsremmend. Zeer goed getolereerd door de huid en door haar slijmvliezen. Ze is de onmisbare basis voor verschillende cosmetische producten. Haar rol, in deze context, beperkt zich niet tot het zuiveren van de huid en de slijmvliezen: haar werking op het terrein staat toe diens talrijke functionele storingen blijvend te genezen. Kan tevens de huid beschermen voorafgaand aan radiotherapie. Ze verdrijft en verwijdert een groot aantal insecten en parasieten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Ze is nauw verbonden aan de concrete aspecten van het bestaan. Ze herstelt het evenwicht, geeft een goede basis, verdrijft de mentale verwarring en bestrijdt de zenuwuitputting. Eén van zovele mogelijkheden om de dag goed te beginnen: 4 à 5 druppels in uw neutrale dosis douchegel. Dit recept, klaar voor gebruik, bestaat eveneens onder het merk CMD.

Ons advies
Waarschijnlijk de belangrijkste van het aromatherapeutische repertorium, in ieder geval de meest gebruikte. Onmisbaar in uw «aromatheek».

9942 Items
HEMEALAF10

Specifieke referenties

Reviews

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Grade 

22-07-2020

Quelle polyvalence !

On l'utilise pour se soigner, pour désinfecter tant la peau que la maison. Une incroyable découverte !

Grade 

27-01-2020

Indispensable

Un incontournable à la maison!
Utilisée principalement pour toutes sortes de boutons inflammatoires, elle fait très très bien son job! Testée également en association avec l'HE de Cannelle pour traiter des verrues récalcitrantes, validée également! On sent la puissance de cette HE à l'application, en comparaison d'une autre marque de parapharmacie testée auparavant.

Write your review

Etherische olie van bio Tea Tree - Afrika

De etherische olie van bio Tea tree uit Afrika is krachtig antibacterieel, ontsmettend en zuiverend. Het is de bondgenoot van de probleemhuid. Ze is ook gekend om het natuurlijke afweersysteem te stimuleren. Ze heeft dezelfde eigenschappen als de Australische variant, die zeldzaam en duur geworden is door de droogte dit jaar, met een zachtere prijs en een minder fijne geur.

Write your review