Lavendel officinalis - Lavandula angustifolia Miller / Chaix

Lavendel officinalis - Lavandula angustifolia Miller / Chaix

Bekend om zijn genezende en kalmerende eigenschappen, is deze officinale lavendel zeer nuttig om de kleine dagelijkse kwaaltjes te verlichten. Het is afstotend en kan ook worden geïntegreerd in uw haarverzorgingsproducten. En de ontspannende werking verlicht fysieke en nerveuze spanningen. Onvermijdelijk in aromatherapie en Slow Cosmetics.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

De etherische olie van bio lavendel officinalis is onmisbaar bij de aromatherapie en Slow Cosmetica. Gekend voor haar kalmerende en verdovende eigenschappen, is de lavendel officinalis ook antispasmodisch. Daarnaast is het een effectieve pijnstiller om krampen, hoofdpijn of spierpijnen te verlichten.


Voorstelling
De lavendel officinalis wordt op een hoogte gekweekt dat lager ligt dan die van de fijne lavendel. Ze is een beetje minder rijk aan esters en rijker aan linalool en kamfer. Ze is niet duur, wel sterker. Ze is geschikt voor de meeste toepassingen die we omschrijven maar is minder specifiek op psycho-emotioneel vlak.

Eigenschappen*
De etherische olie van fijne lavendel is antispasmodisch. Ze harmoniseert het zenuwstelsel: ze kalmeert of tonifieert volgens het terrein van de persoon (verdamping, frictie, massage, bad). Haar antispasmodische en pijnstillende kwaliteiten maken haar doeltreffend voor krampen, reumatische pijnen, spierspasmes en hoofdpijnen. Het is een wondermiddel voor wonden en brandwonden. Deze eigenschap, waaraan anti-inflammatoire en helende werkingen worden toegevoegd, maken haar onvermijdelijk in esthetische aromatherapie om de huid te regenereren en een groot aantal dermatoses te bestrijden.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De kenmerkende bloemige en zachte nuance van de fijne lavendel is minder gemarkeerd. De stimulerende werking van linalool wordt steeds sterker. Men kan altijd rekenen op haar werking bij stemmingswisselingen en emotionele labiliteit. Ze is evenwel expressiever, minder verinnerlijkt.

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
Een affectieve steun zoeken
Huidtype
droge huid,  gemengde huid,  gevoelige huid,  huid met neiging tot acne,  normale huid,  rijpe huid,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
hoofdpijn,  nervositeit en irritatie,  relax,  spierpijnen,  stress,  zonnebrand