Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Neem bio vierge plantaardige olie met vitamine E

De biologische vierge Neemolie waar we vitamine E aan toegevoegd hebben om ze langer te bewaren.

Meer details ...

4,05 €

Beschikbaarheid Dit product is niet meer op voorraad


Azadirachta indica

Plantaardige olie van de eerste koude persing, afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-Be.

De neemboom (Azadirachta indica), afkomstig van Indië, behoort tot de botanische familie Meliaceae. Wanneer hij rijp is, kan de neemboom tot 50 kg fruit produceren, wat het equivalent is voor 30 kg zaden. De olie, rijk aan azadirachtin en geëxtraheerd uit de zaden, wordt in het algemeen neemolie genoemd. Hoewel azadirachtin belangrijk is, lijkt het niet het enige actieve bestanddeel te zijn.

Men combineert neemolie ten dienste van de geladen huid, met de etherische oliën van tea tree, laurier en palmarosa. Doe niet te veel neemolie bij de etherische oliën: een geringe hoeveelheid volstaat want de olie is actief, dringt gemakkelijk in en heeft etherische oliën nodig opdat haar zeer bijzondere geroosterde geur verzacht wordt. 
Combineer haar, op dezelfde manier, met de etherische oliën van tea tree, geranium of palmarosa voor haar anti-fungicide werking.

Snelle recepten

Een recept dat geschikt is voor acne gevoelige huiden: in een recipiënt doet u 6,5 ml aloë vera gel- met de mini-garde voegt u er zachtjes 3 ml neemolie aan toe- tenslotte voegt u 10 druppels etherische olie van tea tree eraan toe. Doe de bereiding in een roll-on van 10 ml.

We hebben eveneens de geduchte doeltreffendheid van de neemolie tegen tandsteen in het daglicht gesteld. Niets houdt u tegen uw zelfgemaakte tandpasta te bereiden:
de basis van uw tandpasta is verfijnd witte klei. Voeg eventueel een beetje bicarbonaat eraan toe om het witter te maken. Voeg zachtjes een beetje water toe tot u een pasta verkrijgt. Voeg een beetje plantaardige neemolie en een etherische olie, zoals pepermunt, tea tree, cineol rozemarijn, enz... eraan toe. 

30 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought :