BRADERIE ANTI-GASPI - 30% sur une sélection à découvrir ICI !
  • Eco

  Rollers voor emotioneel evenwicht

  Roller met bio Laurier

  "De enige hinderpaal voor mijn projecten dat ben ik zelf. Ik weet welke richting ik uit wil maar ik heb gebrek aan inspiratie en mentale kracht om mijn ideeën concreet uit te werken." Verdunning in vierge bio jojobaolie van de eerste koude persingVoorgesteld in rollerflesje van 10 ml voor cutaan gebruik

  Meer lezen

  € 7,40

  En Stock

  Laurierfamilie (Lauraceae)
  Latijnse benaming: Laurus nobilis 
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


  Voorstelling

  De etherische olie van bio Laurier is buitengewoon complex: ze bevat oxiden, monoterpenen, monoterpenolen, een beetje fenolen, esters, ethers, sesquiterpenen, en nog andere bestanddelen in zeer kleine hoeveelheden: meer dan 200 in totaal! Volgens de tradities aan de Middellandse Zee, symboliseert laurier helderheid, de capaciteit om te werken, geholpen door de scherpheid en de kennis. In de Grieks-Romeinse Oudheid maakte laurier indruk en was het gewapend met alle vermogens (hij is beschermd door de goden van Olympus). Men associeert het met de zon, het vuur, de moed en de verhevenheid. De pythia te Delphi gebruikte de laurierbladeren om de gave der profetie, de capaciteit om te genezen, de helderziendheid te bevorderen. Hildegarde de Bingen beschrijft laurier als een panacee. In de Middeleeuwen werd laurier geacht te beschermen tegen het boze oog, onder de invloed van de duivel en de bliksem.

  Eigenschappen
  Zie fiche van de etherische olie, 100 % concentraat (hieronder).

  Psycho-emotioneel vlak
  De etherische olie van bio laurier is hoofdzakelijk gekenmerkt door een toets van het blad. Algemeen doel van deze toets: zich binden aan zijn omgeving, het begrijpen, er deel van uit maken en het aangeven door zijn projecten en zijn werkingen. Het laurierblad versterkt het portret door zijn vasthoudende en onverzettelijk karakter. De beste bondgenoot ten dienste van de aarzelende, kleinmoedige, in zichzelf getrokken persoonlijkheid. De etherische olie van laurier herstelt de vitale sterkte dat nodig is voor het voortzetten van een mening.... ze staat ook en vooral toe zich vast te houden zonder te verzwakken. Haar project overtreft ruim dan wat deze basis neurotonicum ravintsara of marjolein voorstellen. Laurier is geschikt voor ontwerpers, artiesten, voor allen die afhangen van intuïtie en inspiratie. Dit is de boodschap van laurier: geen schrik meer hebben van zijn schaduw, streven naar een grote scherpzinnigheid en niet meer twijfelen om de grote wereld te verkennen.... onder de bescherming van de Goden. 

  Gebruik
  Ga met de roller op de binnenkant van de polsen, wrijf de polsen over elkaar, breng de polsen ter hoogte van de neus en adem diep en verschillende keren het vrijgekomen aroma in. Daarna kan men het aanbrengen op andere zones van het lichaam: de elleboogholten, plexus solaris, hals en nek, voetzolen. 

  Welzijn
  algemene tonus
  concentratie
  zelfvertrouwen
  Aromatische identiteit
  Karakter van het hout
  Emotionele impact
  De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
  De intuïtie, de inspiratie en de creativiteit begunstigen
  De kracht vinden om zich te engageren van het begin tot het einde
  De twijfel afvoeren
  Een zwakke wil bestrijden
  Reageren op de moeilijkheid om vooruit te gaan
  Eco
  Ja

  Referentie
  OPLANOB10