En Stock

Helichrysum bio (7 % verdunning)

€ 9,95
Tax included
HELICHRYSUM bio Certisys Ook wel Strobloem of Immortelle genoemd, omwille van haar gouden (chrysos) kleur die doet denken aan de zon (helios) en die ook na droging nog mooi blijft (onsterfelijk). More info
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Description

Samengesteldbloemigen (Asteraceae)
Latijnse benaming: Helichrysum italicum
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Verdunning (7%) van onze etherische bio olie uit Corsica in de plantaardige bio vierge olie van hazelnoot, geapprecieerd voor haar finesse.

Voorstelling
De plantkundigen stellen de samengesteldbloemigen voor als één van de meest geëvolueerde families van het plantenrijk. Hun etherische olie bevestigt dit! Deze plant met gele bloemen bevindt zich in bepaalde bevoorrechte plaatsen van het Middellandse Zeegebied: Corsica, Sardinië maar ook in de Balkan. Ze bestaat uit esters, dionen (moleculen verwant met de ketonen), sesquiterpenen, monoterpenen, oxides,... Het deel van de dionen (ideaal rond 10 %) en de esters moet significant zijn. In dit opzicht blijft vandaag alleen de afkomst van Corsica optimaal. En het is deze die wij u aanbieden.

Eigenschappen*
Haar onderscheidende eigenschap: de etherische olie van helichrysum dynamiseert de bloedsomloop en is een antistollingsmiddel. Ze is opmerkelijk doeltreffend op hematomen ("blauwe plekken") zelfs wanneer ze oud of inwendig zijn. In alle behandelingen van spataders en zware benen zit helichrysum in de samenstelling. Hetzelfde geldt bij alle behandelingen van couperose. Door zijn hoog estergehalte is het helichrysum eveneens antispasmodisch.  

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma dat vrij komt uit het helichrysum is zacht, sterk en intens. De etherische olie van helichrysum heeft een intens psychologisch vermogen, in staat de intuïtie, de verbeelding en de creativiteit te stimuleren, inspirator van de dromen en de illusies. Ze is versterkend en luchtig- men kan zeggen dat ze eveneens de "blauwe plekken van de ziel" verzacht. Ze is zeker immortel ondanks haar broze verschijning. 

Ons advies
Zelfs 7 % verdund zal het krachtige helichrysum u niet teleurstellen. Onder deze vorm, kan u het gebruiken voor de hematomen en lichte kneuzingen, als schoonheidsolie voor het gezicht voor haar regenererende en anti-couperose krachten en als olieparfum voor haar psycho-emotionele impact.

9296 Items
Bioflore
FRHEITB15
2005-06-14
Bio gecertificeerd
Ja
Welzijn
blauwe plekken en builen
gewrichtsproblemen
zware benen
Schoonheid
huidverslapping
rimpels en kraaienpootjes
roodheid
striemen
Huidtype
gevoelige huid
rijpe huid
vermoeide huid

Specific References

Pour des raisons réglementaires, vous trouverez les détails sur les propriétés et les utilisations des huiles essentielles dans la partie Conseils de notre site, rubrique Guide des huiles essentielles .

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Helichrysum bio (7 % verdunning)

HELICHRYSUM bio Certisys

Ook wel Strobloem of Immortelle genoemd, omwille van haar gouden (chrysos) kleur die doet denken aan de zon (helios) en die ook na droging nog mooi blijft (onsterfelijk).

Write your review