Verzorging voor de allerkleinsten

Welke verzorging kiezen om voor de gevoelige huid van baby’s en jongeren te zorgen? 

De babyhuid is gevoeliger dan die van volwassenen. Nog niet helemaal matuur, poreus, reageert snel op de omgeving en kan zich minder goed beschermen. Voor de dagelijkse babyverzorging kiezen we voor producten zonder essentiële olie en korte, natuurlijke formules die bewezen onschadelijk zijn voor baby’s. Hoe eenvoudiger en hoe zachter de routine, hoe gelukkiger de huid van uw kleine pruts zal zijn!

Voor het wassen en verschonen

Hydrolaat van roomse kamille is een weldoend bloemenwater om roodheid en irritatie te verzachten. We gebruiken het op een bio of een wasbaar doekje om de reiniging te voltooien, na reiniging van de huid met smeersel of een wasbaar doekje gedrenkt in warm water. Dit hydrolaat is ideaal om rode billetjes te kalmeren en te voorkomen.

Om het gezicht proper te maken

Hydrolaat van oranjebloesem, met bloemige en kalmerende geur, is perfect voor kinderene en baby’s die gekalmeerd worden door de geruststellende geur. We gebruiken het om het gezicht van de kleintjes zachtjes proper te maken, met een bio of een wasbaar doekje. Verstuiven op de huid en op het beddegoed helpt om beter te slapen.

Voor superzachte massages

Al van kleins af aan zijn zachte massages heel voordelig voor de allerkleinsten om de ouder-kindband te stimuleren en het veiligheidsgevoel van baby’s te versterken. Het calendula oliemaceraat is perfect als massageolie. Het brengt beschermende, ontstekingsremmende en antioxidante kwaliteiten voor de meest delicate huid en kalmeert geïrriteerde zones.

Voor het bad

We kiezen voor een zachte reiniging zonder essentiële olie en die niet uidroogt. De zeep “de allerzachtste” is een vette zeep via koude verzeping, speciaal voor de reactieve en delicate huid. Het bevat voedende kariteboter en kalmerende witte klei om de babyhuid op een zachte manier te reinigen. De universele reiniging is ook geschikt voor de kleintjes, als u liever een “gel” textuur heeft.

Onze selectie

Wat te doen in geval van irritatie?

Breng een kleine hoeveelheid witte klei aan op de poep om roodheid te verzachten en vochtigheid in de luier te beperken. Breng de klei aan na het verschonen, op een propere huid, zeker in geval van bilirritatie. Witte klei is een uitstekend natuurlijk alternatief voor talc.

Masseer zachtjes de geïrriteerde of jeukende zones van het lichaam met calendula oliemaceraat of met een weinig kariteboter als de huid heel droog is. Breng deze verzorging altijd aan op een licht vochtige huid (na het badje) om beter te laten inwerken.

Te onthouden

  • Vermijd alle irriterende stoffen en omstreden ingrediënten. 
  • Kies voor verzorging zonder essentiële olie en parfum. 
  • Vermijd reinigende doekjes met micellair water. Ze zijn vervuilend en halen het evenwicht van de huid onderuit. Een wasbaar doekje gedrenkt in lauw water of smeersel is meer dan voldoende. 
  • Geen nood om producten te vermenigvuldigen, de huid van de kleintjes heeft weinig zorg nodig. 
  • Geef de voorkeur aan zachte kleren, natuurlijke materialen, die de babyhuid niet irriteren en kies voor biologische, ecologische, ongeparfumeerde wasproducten.

Onze advies

Volledige dossiers om u te helpen de juiste natuurlijke huidverzorging te vinden voor uw zorgen en levensstijl. Om nog maar te zwijgen van onze fantastische zelfgemaakte cosmeticarecepten!

Al onze artikelen