Aangename kennismaking!

Bioflore is een 30-jarige vrije onderneming. Sinds lang zijn we ervan overtuigd dat resten van plastic op de huid smeren verre van … ideaal is ;). Onze wens is nog steeds om elk individu te begeleiden bij het zorgen voor zichzelf. En onze (o zo grote) liefde voor planten te delen! Ons klein team bestaat uit herboristen en experten in aromatherapie die garant staan voor de kwaliteit van onze grondstoffen.

Onze tuinen

Rond onze kantoren liggen onze biologische tuinen, geteeld volgens de principes van permacultuur.

We zorgen voor onze aromatische en medicinale plantenteelt geïnspireerd door de kruidentraditie. We telen calendula, salie, rozemarijn en roomse kamille die we in ons labo omvormen tot 100% bioflore-verzorgingsproducten. We hebben ook rozen- en zwarte bessenstruiken geplant.

Soay-schapen grazen rustig in onze velden, ze zorgen mee voor het behoud van een vruchtbare grond en vermijden het gebruik van een vervuilende tractor-maaier. En wij zorgen natuurlijk voor hun welzijn!

Zero waste, kom op!

We blijven aan onze verpakkingen werken, ons bulk aanbod voor b2b-klanten, de vermindering van ons afval en onze leveringsmethoden. Elk klein detail komt in aanmerking om naar koolstofneutraliteit te gaan. We installeerden recent zonnepanelen op het dak van onze gebouwen (leve de zon in België!).

Uw pakketjes worden beschermd met gerecycleerd karton dat we zelf versnipperen. We beschermen uw producten ook met biologisch afbreekbare chips, of recup chips uit de omliggende biologische winkels.

We zeggen nee tegen plastic zodra het mogelijk is, met als doel ‘zero plastic’: sinds 2 jaar zijn we gestopt met plastic voor onze wassen, cacaoboter, kleien, en het stopt hier niet!

Een onderneming gebaseerd op vertrouwen en participatief beheer.

Ons doel is niet om een mega-merk te worden, maar om voor duurzame werkgelegenheid te zorgen. Een luisterend oor, arbeidsvreugde, respect en welzijn staan centraal in dit avontuur. We ontwikkelen participatieve beheermethoden waar hiërarchie uit den boze is: elkeen is verantwoordelijk voor zijn/haar domein. Verbindende communicatie is onze manier van uitwisselen.

Op termijn, een ecoplek

Onze droom en ons project op middellange termijn is om van onze kantoren en tuinen beetje bij beetje tot een ecoplek om te bouwen, die onze teams een weldoende werkomgeving biedt en op een dag bezoek en stages zal ontvangen.

Bedankt voor uw magisch vertrouwen dat ons vleugels en energie geeft om bergen te verzetten (en er zijn er een pak 😅😅😅)